Πολιτική

Δημοτικές εκλογές: Ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν προβάδισμα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Δημοτικές εκλογές: Ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν προβάδισμα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Πηγή Φωτογραφίας: Ο Κώστας Μπακογιάννης επικεφαλής του Ο Κώστας Μπακογιάννης επικεφαλής του "Αθήνα Ψηλά" παρουσιάζει υποψηφίους του συνδυασμού του, σήμερα σε ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών "Φωκιανός" Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Λευκός καπνός» σε 7 περιφέρειες και 3 μεγάλους δήμους - Β' γύρος για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου «κλειδώνουν» το ένα μετά το άλλο και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη «μάχη» του σταυρού για το ποιοι θα συνθέσουν τα επόμενα δημοτικά συμβούλια των πόλεων της χώρας.

Στον Δήμο Αθηναίων, ο νυν δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης απέσπασε το 41,35% των ψήφων και οδηγείται στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Χάρη Δούκα (14,20%) που κατάφερε να περάσει τον υποψήφιο με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη. Στην τέταρτη ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%. Ακολουθεί η παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη με 8,33%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,09% και η Παπαδοπούλου Ελένη με 3,80%.

Οι σταυροί προτίμησης στον Δήμο Αθηναίων

Στο 91,93% της ενσωμάτωσης, στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη οι δημοτικοί σύμβουλοι που προηγούνται σε σταυρούς είναι οι εξής: Νίκος Αβραμίδης, ο Χρήστος Τεντόμας, ο Μανώλης Καλαμπόκας, η Αλεξία Έβερτ, ο Γιώργος Βουλγαράκης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Ευγένιος Κολλάτος, ο Νικόλας Βαφειάδης, ο Βασίλης Αξιώτης.

Στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα, πρώτη είναι η Ρωξάνη Μπέη και ακολουθούν ο Γιώργος Αποστολόπουλος, η Ιωάννα Γεννηματά και η Μαρία Στρατηγάκη.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του Κώστα Ζαχαριάδη, πρώτη είναι η Δέσποινα Αλεβυζάκη και ακολουθούν η Διάνα Βουτυράκου, Αννα Φιλίνη, Όλγα Μπαλαούρα και Δημήτρης Αγανίδης.

Δημοτικές εκλογές: Δήμος Θεσσαλονίκης

Tα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ενσωμάτωση στο 98,58%, δίνουν ποσοστό 27,37% στον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος θα χρειαστεί δεύτερο γύρο, καθώς στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,73% βρίσκεται ο Στυλιανός Αγγελούδης.

Τρίτος με 20,74% έρχεται ο Σπύρος Πέγκας και ακολουθούν με 6,85% ο Βασίλης Τομπουλίδης, με 5,67% ο Δρόσος Τσαβλής, με 5,52% η Μαρία Κέκη, με 4,61% ο Στέργιος Καλόγηρος, με 1,94% ο Ιωάννης Κουριαννίδης και με 1,57% ο Δημήτρης Ζιαμπάζης.

Οι σταυροί προτίμησης στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης

Σε ότι αφορά στη μάχη του σταυρού, στο ψηφοδέλτιο Ζέρβα, με την ενσωμάτωση στο 98,58%, προηγούνται οι: Αηδονόπουλος Χαράλαμπος, Δημητριάδης Σωκράτης , Κυριζίδης Εφραίμ, Ιακώβου Κωνσταντίνος και Κούπκας Μιχαήλ.

Στο ψηφοδέλτιο Αγγελούδη πρώτος σε σταυρούς είναι ο Σάκης Αρναούτογλου και ακολουθούν οι Βασίλης Γάκης, Παντελής Καζαντζίδης, Σπύρος Βούγιας και Πρόδρομος Νικηφορίδης. Στο ψηφοδέλτιο Πέγκα, πρώτος είναι ο Γιάννης Μπουτάρης και ακολουθούν οι Ελένη Χρυσίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ελισάβετ Αλατσίδου και Ρία Καλφακάκου.

Δημοτικές εκλογές: Δήμος Πειραιά-Σταυροί προτίμησης

Tα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 στον Δήμο Πειραιά, με την ενσωμάτωση στο 100%, δίνουν ποσοστό 69,89% και εύκολη επανεκλογή για τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη.

Στη 2η θέση, με 13,93% βρίσκεται ο Γιώργος Γαβρίλης, ενώ στο 11,61% βρίσκεται ο Νίκος Αμπατιέλος, στο 2,44% ο Θανάσης Διαβολάκης και στο 2,14% ο Κ. Νιζάμης.

Στο ψηφοδέλτιο του Μώραλη, με την ενσωμάτωση στο 92,31%, προηγούνται σε σταυρούς ο Παναγιώτης Ρέππας, η Χάρις Ζηλάκου, η Νανά Γλύκα, η Ασπασία Αλιγιζάκη, η Αντωνία Καρακατσάνη, ο Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Δημήτρης Αράπης και ο Δημήτρης Βλαχάκος.

Στο ψηφοδέλτιο του Γαβρίλη, πρώτος είναι ο Δημήτρης Γκερλές και ακολουθούν ο Χρήστος Φωτιάδης, η Ευαγγελία Δρίτσα, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Παναγιώτης Βουτυράκος.

Στο ψηφοδέλτιο του Αμπατιέλου, πρώτος είναι ο Αλέξανδρος Κοτέας και ακολουθούν ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα Λεωτσάκου, η Ελισάβετ Ζαμπέτα και η Ιωάννα Δρίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments