Γεωπολιτικά

Ξεκίνησαν επαφές Ερντογάν – Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ξεκίνησαν επαφές Ερντογάν – Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πηγή Φωτογραφίας: Journal Editorial Report: Paul Gigot interviews the House's China specialist, Rep. Mike Gallagher. Images: Zuma Press Composite: Mark Kelly

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση εναντίον του Ισραήλ υποστηρίζοντας ότι δεν συμπεριφέρεται ως κράτος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε τις επαφές με τη Χαμάς με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο στενές πηγές.

«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων με εντολή του (προέδρου της Τουρκίας) Ερντογάν», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.

Δεκάδες Ισραηλινοί και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις αιφνιδιαστικές επιδρομές που εξαπέλυσαν το Σάββατο στο ισραηλινό έδαφος.

Η γερμανική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής να αναλάβουν πρωτοβουλίες με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει εκφράσει τη βούλησή του να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της κρίσης, έχει επικοινωνήσει με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Μέση Ανατολή. Το βράδυ της Τετάρτης, επικοινώνησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, καθώς και με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παρά την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, ο πρόεδρος Ερντογάν κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα πως «το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί από αέρος και απειλεί να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments