Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ προεδρικών και αριστερής τάσης

ΣΥΡΙΖΑ: Εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ προεδρικών και αριστερής τάσης

Πηγή Φωτογραφίας: [363783] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο νέος πρόεδρος δέχτηκε απανωτά «όχι» από βουλευτές που υποστήριξαν στις εκλογές την Έφη Αχτσιόγλου. Αρνήθηκαν να αναλάβουν κάποιον τομέα ευθύνης.

Το “τελεσίγραφο έξωσης” που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εσωκομματική αντιπολίτευση άλλαξε τα δεδομένα στην Κουμουνδούρου. Η σύγκρουση παίρνει χαρακτηριστικά «επιβίωσης» με τα δυο στρατόπεδα, προεδρικούς και Ομπρέλαμ να ανοίγουν σιγά – σιγά τον βηματισμό τους, αλλά και τα  χαρτιά τους. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρχουν και εξελίξεις.

Ο νέος πρόεδρος δέχτηκε απανωτά «όχι» από βουλευτές που υποστήριξαν στις εκλογές την Έφη Αχτσιόγλου. Αρνήθηκαν να αναλάβουν κάποιον τομέα ευθύνης.

Ήδη, μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, το κλίμα στην Κουμουνδούρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εμφυλιοπολεμικό, καθώς στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε αλληλοκατηγορούνται είτε τα βάζουν με τη νέα ηγεσία, άλλοτε αφήνοντας αιχμές κι άλλοτε «ξεσπαθώνοντας» κατά του Στ. Κασσελάκη.

Μόνο τέσσερις δεν επηρεάστηκαν από το βαρύ κλίμα που επικρατεί και μετέχουν στη «σκιώδη» κυβέρνηση: Ο Κώστας Μπάρκας (τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη), η Κυριακή Μάλαμα (τομεάρχης Πολιτισμού), ο Συμεών Κεδίκογλου (τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας) και τελευταία προσθήκη ο Γιώργος Ψυχογιός (αναπληρωτής τομεάρχης Μετανάστευσης).

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ως συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου ήταν καταλυτική. Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε τις ενστάσεις που δέχτηκε και αποφάσισε να στηρίξει τον Χανιώτη βουλευτή. Του χρωστάει, άλλωστε σε μεγάλο βαθμό την εκλογή του. Θα ήταν αδύνατον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης και άλλοι κορυφαίοι πρώην υπουργοί να δεχτούν να λειτουργούν υπό τις διαταγές του.

Το απόγευμα της Τετάρτης «φούντωσε» ο καβγάς ανάμεσα στον Χρήστο Σπίρτζη και τον Πάνο Σκουρλέτη.  Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε με δριμύτητα τον κ. Σπίρτζη για την αναφορά που έκανε ο τελευταίος για το ενδεχόμενο να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Το πρόβλημα το μείζον δεν είναι η στρατηγική μεταξύ α΄ και β΄ Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά η συνολική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στον χάρτη. Πρόκειται για μια εικόνα αιμορραγίας που συνεχίζεται μετά τις τελευταίες εκλογές» είπε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και είπε ότι «θα ήθελα να ασκήσω κριτική σε συντρόφους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν την εκλογική αποτυχία με εσωτερικούς εχθρούς. Πρόκειται για ελεεινή προπαγάνδα».

Λίγες ώρες αργότερα, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Χρήστος Σπίρτζης διαμήνυσε μεταξύ άλλων «ο καιρός της ανοχής της προσωπικής στοχοποίησης μου και των ευρύτερων στοχοποιήσεων μας, τελείωσε» στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τον Πάνο Σκουρλέτη και συμπληρώνει: «Για τα περί υπονόμευσης ξέρουν όλοι, σύντροφε Πάνο και δεν ξεχνούν».

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έλαβε σαφείς αποστάσεις από τα όσα είχε πει ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανοικτή συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «προσωπικές απόψεις» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να εξηγηθούν περαιτέρω».

Επίσης, τα στελέχη από την αριστερή πτέρυγα της «Ομπρέλας» εξακολουθούν να είναι αρνητικοί στην προοπτική το Συνέδριο του κόμματος να μην πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του άλλου μήνα. Αυτό το ενδεχόμενο βέβαια έχει πλέον απομακρυνθεί οριστικά, καθώς θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος και οι Οργανώσεις Μελών να προετοιμάζονται για την εκλογή των Συνέδρων.  

Όλα θα εξαρτηθούν από τι επόμενες συνεδριάσεις αν και μέχρι σήμερα καμία διαδικασία στην Κουμουνδούρου δεν ήταν ανέφελη. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη, μια λεπτομέρεια, όμως θα κάνει τη διαφορά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται στις ΗΠΑ και συνεπώς η παρουσία του θα είναι διαδικτυακή. Αυτό και μόνο αναμένεται να εκνευρίσει αρκετά στελέχη που περίμεναν πως και πως τη σύγκληση του οργάνου προκειμένου να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον νέο πρόεδρο. Η κριτική που θα ασκηθεί για τη μέχρι τώρα παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σκληρή, ωστόσο και από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένοι να μην χαριστούν στην κριτική που δέχονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments