Διεθνή

Νέο διάγγελμα Νετανιάχου: Χτυπάμε τους εχθρούς με δύναμη-Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς

Νέο διάγγελμα Νετανιάχου: Χτυπάμε τους εχθρούς με δύναμη-Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Ξεκινά λέγοντας ότι μίλησε με οικογένειες που έχασαν σήμερα αγαπημένα τους πρόσωπα και ότι το Ισραήλ «δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτές τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου παραχώρησε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Παρασκευής.

Ξεκινά λέγοντας ότι μίλησε με οικογένειες που έχασαν σήμερα αγαπημένα τους πρόσωπα και ότι το Ισραήλ «δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτές τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας»

«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας» είπε ο Νετανιάχου και υποσχέθηκε ότι οι αδιάκοπες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας είναι «μόνο η αρχή».

«Πολεμάμε για την πατρίδα μας σαν λιοντάρια»

«Πολεμάμε για την πατρίδα μας σαν λιοντάρια», δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι το πνεύμα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων και των πολιτών «εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο».

Νετανιάχου: Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε τη νίκη

Προσθέτει ότι το Ισραήλ συγκεντρώνει «τεράστια διεθνή υποστήριξη» για τη χώρα. «Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε τη νίκη», δήλωσε. Η δήλωσή του ήταν σύντομη, διαρκώντας λιγότερο από πέντε λεπτά.

Ισραήλ: Έληξε το τελεσίγραφο για εκκένωση – Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Γάζα ψάχνοντας για ομήρους

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τοπικές επιδρομές στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εκκαθάρισης της περιοχής από τρομοκράτες της Χαμάς και όπλα. «Σε αυτές τις επιχειρήσεις θα γίνει προσπάθεια και στη Λωρίδα της Γάζας για τον εντοπισμό αγνοουμένων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός, με μία άνευ προηγουμένου εντολή είχε ζητήσει νωρίτερα να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα του αυτόνομου παλαιστινιακού θύλακα, σχεδόν η μισή Λωρίδα της Γάζα.

Οι δυνάμεις των IDF (άρματα και μονάδες πεζικού) έψαχναν για ομήρους που είχε πάρει η Χαμάς. Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εντοπισμού των αγνοουμένων, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρομοκρατικές μονάδες της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης μιας που εκτόξευσε έναν κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments