EDITOR'S PICK

Forbes: Η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές το 2023 [vid]

Forbes: Η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές το 2023 [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΕΡΒΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / XINHUA NEWS AGENCY)

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο με έσοδα 260 εκατ. δολάρια και ακολουθεί ο Αργεντίνος Λιονέλ Μέσι με 135 εκατ. δολάρια.

Τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2023  δημοσίευσε το Forbes.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο με έσοδα 260 εκατ. δολάρια και ακολουθεί ο Αργεντίνος Λιονέλ Μέσι με 135 εκατ. δολάρια.

Η κατάταξη των δέκα ποδοσφαιριστών της λίστας είναι η εξής:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο – 260 εκατ. δολάρια

Οι νέοι εργοδότες του Πορτογάλου super star δεν έχουν διστάσει να εκμεταλλευτούν την αναγνωρισιμότητά του, και έφτιαξαν ένα video που φορούσε την παραδοσιακή σαουδαραβική ενδυμασία, για να προωθήσει την Εθνική Ημέρα του Βασιλείου καθώς και ένα ακόμη για τον επερχόμενο αγώνα πυγμαχίας Tyson Fury εναντίον Francis Ngannou στο Ριάντ.

Συνέχισε τις δικές του συνεργασίες, με ειδικά σποτ για τις Clear, Herbalife και Binance, που δημοσιεύονται στον λογαριασμό του στο Instagram τους τελευταίους δύο μήνες.

2. Λιονέλ Μέσι – 135 εκατ. δολάρια

Το Messi Effect όχι μόνο έχει επιταχύνει τη ζήτηση εισιτηρίων και έχει αυξήσει τις τιμές για την Ίντερ Μαϊάμι, αλλά και για  τους συλλόγους σε όλο το MLS. Για τον αγώνα τους με το Μαϊάμι τον Οκτώβριο, και ενώ ο Μέσι ήταν τραυματίας, οι Chicago Fire συγκέντρωσαν ρεκόρ 62.124 φιλάθλων στο Soldier Field που τους απέφεραν έσοδα από 7 έως 10 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους μαζί αυτή τη σεζόν.

Η άφιξη του Μέσι στις ΗΠΑ καταγράφηκε επίσης σε ένα ντοκιμαντέρ της Apple TV που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

3. Νεϊμάρ – 112 εκατ. δολάρια

Ο Οκτώβριος ήταν ήδη ένας μήνας ορόσημο για τον Νεϊμάρ – πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, και καλωσόρισε το δεύτερο παιδί του, ένα κοριτσάκι. Μακριά από τα γήπεδα, παραμένει ενεργός όσο ποτέ, με μια λίστα χορηγών που περιλαμβάνει τις  Puma, Konami και Red Bull. Πιο πρόσφατα, ο Νεϊμάρ ανακοίνωσε μια συνεργασία με την πορτογαλική φάρμα εκτροφής αλόγων Team Campline..

4. Κίλιαν Εμπαπέ – 110 εκατ. δολάρια

Η απόφαση του Εμπαπέ να μην επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη γαλλική Paris-Saint Germain ενόψει της νέας σεζόν της Ligue 1, τον έφερε σύγκρουση με την ιδιοκτησία της PSG – με τον σύλλογο να επιλέγει ακόμη και να τον αποκλείσει από μια περιοδεία στην Ιαπωνία.

Οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν κάπως διορθώσειτη σχέση τους, αλλά οι ψίθυροι για τον Εμπαπέ ότι θα να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Ο ισπανικός σύλλογος που τον έχει “κυνηγήσει” και στο παρελθόν, φέρεται να σχεδιάζει νέα κίνηση το επόμενο καλοκαίρι.

5. Καρίμ Μπενζεμά – 106 εκατ. δολάρια

Ο Μπενζεμά μπορεί να ακολούθησε τον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία, αλλά όταν ρωτήθηκε για τη μετακόμιση, ο νικητής της Χρυσής Μπάλας έδωσε μια προσωπική εξήγηση για αυτή την απόφαση: “Είναι εκεί που θέλω να είμαι γιατί είναι σημαντικό για μένα να βρίσκομαι σε μια μουσουλμανική χώρα, όπου νιώθω ότι οι άνθρωποι (είναι) ήδη σαν εμένα”, είπε.

6. Έρλινγκ Χάλαντ – 58 εκατ. δολάρια

Ο Χάαλαντ πέτυχε 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ. Η τρομερή επιτυχία του τράβηξε τα βλέμματα της Ρεάλ Μαδρίτης,  Εκτός γηπέδου, ο Χάλαντ έχει μια επικερδή συμφωνία με τη Nike και κοσμεί το εξώφυλλο του βιντεοπαιχνιδιού EA Sports FC 2024, το οποίο μετονομάστηκε μετά τη σύναψη της συνεργασίας της EA με τη FIFA.

7. Μοχάμεντ Σαλάχ – 53 εκατ. δολάρια

Ο Μο Σαλάχ έφτασε κοντά να γίνει η πιο ακριβή αγορά της Σαουδικής Αραβίας μέχρι σήμερα, με την Αλ Ιτιχάντ να προσφέρει 190 εκατομμύρια δολάρια για μεταγραφή. Η Λίβερπουλ αρνήθηκε, οπότε ο Σαλάχ μένει στο Άνφιλντ. Ο Αιγύπτιος σταρ έχει επίσης μια υπογεγραμμένη μπότα με την Adidas και πρόσφατα αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης του Harvard Business School σχετικά με τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιό του.

8. Σάντιο Μανέ – 52 εκατ. δολάρια

Ο Μανέ έχει γίνει ένας από τους πιο παραγωγικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Σενεγάλης, οδηγώντας την εθνική της ομάδα με 37 γκολ. Πριν από δύο χρόνια, ο Μανέ υπέγραψε μακροπρόθεσμη επέκταση με τη New Balance.

9. Κέβιν ντε Μπρόινε – 39 εκατ. δολάρια

Τον Μάρτιο, ο ντε Μπρόινε υπέγραψε μια συμφωνία με τα McDonald’s στη χώρα του στο Βέλγιο. Ωστόσο, οι οπαδοί που ενδιαφέρονται να τον παρακολουθήσουν στο γήπεδο θα πρέπει να περιμένουν. Ο Ντε Μπρόινε απουσιάζει από την ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι από την έναρξη της σεζόν, καθώς αναρρώνει από εγχείρηση οπίσθιου μηριαίου που θα μπορούσε να τον κρατήσει εκτός δράσης για έως και πέντε μήνες.

10. Χάρι Κέιν – 36 εκατ. δολάρια.

Το όνειρο του Κέιν να γίνει παίκτης του NFL θα πρέπει να περιμένει μερικά ακόμη χρόνια, καθώς ο πρώην αστέρας των Tottenham Hotspurs υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου αυτό το καλοκαίρι. Ο Κέιν υπέγραψε πολυετή συνεργασία με τους Fanatics, και έγινε ο πρώτος Βρετανός αθλητής που συνεργάζεται αποκλειστικά με το τμήμα αυτόγραφων και αναμνηστικών της εταιρείας.

11. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – 34 εκατ. δολάρια

Με 33 γκολ την περασμένη σεζόν, ο 35χρονος Λεβαντόφσκι δύσκολα μοιάζει να κλείνει η καριέρα του. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη δραστηριότητά του εκτός γηπέδου. Τον Απρίλιο, ο Πολωνός επιθετικός προσέλαβε την CAA για να αναλάβει την εμπορική του αντιπροσώπευση. Ο Λεβαντόφσκι έχει επί του παρόντος οκτώ συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των Nike, Spoitfy και Oanda, και είναι το θέμα μιας σειράς αναμνηστικών νομισμάτων στη χώρα του.

Η Σαουδική Αραβία ξόδεψε 1 δισ. δολάρια

Για να πείσει τον Νεϊμάρ να εγκαταλείψει την γαλλική Ligue 1 και να ενταχθεί στη Σαουδική Pro League, η νέα του ομάδα Αλ Χιλάλ έπρεπε να δώσει τα “λύτρα για έναν βασιλιά του ποδοσφαίρου”.  Ο 31χρονος Βραζιλιάνος σταρ φέρεται να έλαβε μια έπαυλη με προσωπικό, ένα στόλο από πολυτελή αυτοκίνητα και πρόσβαση σε ιδιωτικό τζετ, καθώς και μπόνους για νίκες της ομάδας και για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και άδεια να ζήσει με την κοπέλα του, η οποία είναι περιορισμένη. από τον ισλαμικό νόμο.

Όλα τα παραπάνω υπολογίζονται πέρα από τα εκτιμώμενα 80 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση εντός γηπέδου (112 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικά κέρδη) που αναμένεται να λάβει ο Νεϊμάρ για να παίξει αυτή τη σεζόν.

Οι σύλλογοι της Σαουδικής Pro League ξόδεψαν μόλις 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσουν 94 παίκτες στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2023, σύμφωνα με την Deloitte.

Συνολικά, οι έντεκα πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο προβλέπεται να κερδίσουν 995 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν προ φόρων και αμοιβών πρακτόρων, με πέντε να ξεπερνούν εννιαψήφια νούμερα που θα προστεθούν στο λογαριασμό τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών το 2021, βρίσκεται στο Νο. 1 με αναμενόμενες συνολικές απολαβές 260 εκατομμυρίων δολαρίων. Η απόφασή του να μετακομίσει στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας νωρίτερα αυτό το έτος, μετά από έναν “θυελλώδη χωρισμό” με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ουσιαστικά ξεκίνησε την έξοδο προς στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Ρονάλντο προβλέπεται να κερδίσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο γήπεδο, αλλά η συμφωνία του πιστεύεται ότι περιλαμβάνει μισθούς καθώς και οικονομικά κίνητρα από εμπορικές συμφωνίες που διευκολύνει ο σύλλογος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments