Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ηχηρό μήνυμα στη ΝΔ – Ήττα “σοκ” Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων [vid]

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ηχηρό μήνυμα στη ΝΔ – Ήττα “σοκ” Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΓΟΛΙΔΑ - Β' ΓΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠO ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι ήττες για τη Ν.Δ. στις 5 από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν στον β' γύρο, σηματοδοτούν ένα ηχηρό μήνυμα για τη Ν.Δ.

Οι ήττες για τη Ν.Δ. στις 5 από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν στον β’ γύρο, σηματοδοτούν ένα ηχηρό μήνυμα για τη Ν.Δ. Με εξαίρεση την Πελοπόννησο, όπου ο εκλεκτός της Ν.Δ. κ. Πτωχός κέρδισε αφήνοντας πίσω τον Π. Τατούλη, οι  τέσσερις περιφέρειες, πέρασαν σε αντάρτες του κυβερνώντος κόμματος, ενώ στη Θεσσαλία, την Περιφέρεια “απέσπασε” από τον κ. Αγοραστό, ο υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτας.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα πολιτικά μηνύματα

«Χρέος της κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί με τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. «Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι «τα πολιτικά συμπεράσματα βγαίνουν την πρώτη Κυριακή». «Θέλω να συγχαρώ όλους του περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν και να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους. Προσμένουμε σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία», τόνισε.

«Η κυβέρνηση οφείλει να έχει τα πόδια της καλά γειωμένα στη γη», σημείωσε, αναφερόμενος στα πολιτικά μηνύματα της κάλπης. «Να θυμίσω ότι στις εθνικές εκλογές καταγράφτηκε όλη η δύναμη των κομμάτων. Υπήρχε μια αντισυσπείρωση δυνάμεων απέναντι στη ΝΔ» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή. «Ένα θα πω μόνο: Η κυβέρνηση οφείλει να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις με έμφαση στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα. Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν λίγους μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καταλήγοντας: «Η κυβέρνηση είναι εδώ για να συνεργαστεί μαζί τους».

Μπακογιάννης: Συγχαρητήρια στον Δούκα για τη μεγάλη του νίκη, είμαι στη διάθεσή του

«Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά συγχαρητήριά μου για τη μεγάλη του νίκη», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Τον ευχαρίστησα για τον πολύ καλό και ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα και τον διαβεβαίωσα πως η ομάδα μου κι εγώ είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση», συμπλήρωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε την ομάδα του και τους συνεργάτες του. «Φέρω αποκλειστικά την ευθύνη του αποτελέσματος», τόνισε.

Τέλος, ευχαρίστησε τους Αθηναίους, «γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω». «Φεύγω από το δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά», κατέληξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Στο 90,51% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 55,93%, έναντι 44,07% του Κώστα Μπακογιάννης.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή στον δήμο Αθηναίων, διαμορφώνεται στο 26,53%

Αναλυτικά τα αποτελέσματα 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας περνάει στον Δημήτρη Κουρέτα ο οποίος συγκέντρωσε 59,66% έναντι 40,35% του νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, με την ενσωμάτωση στο 99,08%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Ιωάννης Τρεπεκλής απέσπασε το 65,25% των ψήφων, έναντι 34,75% της Ρόδης Κράτσα με την ενσωμάτωση στο 98,25%.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο “αντάρτης” της ΝΔ Κωνσταντίνος Μουτζούρης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 54,68%, έναντι του 45,32% του Στεφανή Αλκιβιάδη, τον οποίο στήριξε επίσημα η Ν.Δ., με την ενσωμάτωση στο 99,27%.

Με την ενσωμάτωση στο 98,42% στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ο Χριστόδουλος Τοψίδης συγκεντρώνει 50,88%, έναντι 49,12% του Χρήστου Μέτιου.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Αμανατίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 56,73%, στο 98,52% της ενσωμάτωσης, με τον Γιώργο Κασαπίδη να ακολουθεί με 43,27%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments