Γεωπολιτικά

Ισραήλ: Ύστατες διπλωματικές προσπάθειες- Δραματική έκκληση ΠΟΥ για βοήθεια στη Γάζα [vid]

Ισραήλ: Ύστατες διπλωματικές προσπάθειες- Δραματική έκκληση ΠΟΥ για βοήθεια στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Περισσότεροι από 2.800 είναι οι νεκροί στη Γάζα. Οι παλαιστινιακές αρχές ανέφεραν χθες ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια κτηρίων.

Η χερσαία επέμβαση καθυστερεί για να απομακρυνθούν οι άμαχοι. Τα νοσοκομεία της Γάζας ξεμένουν από καύσιμα. Οι ΗΠΑ αντιτάσσονται στο ενδεχόμενο κατοχής του θύλακα - Όλες οι εξελίξεις

Περισσότεροι από 2.800 είναι οι νεκροί στη Γάζα. Οι παλαιστινιακές αρχές ανέφεραν χθες ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια κτηρίων.

Δραματική προειδοποίηση του ΠΟΥ: «Έχουν απομείνει 24 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό, η ηλεκτροδότηση και τα καύσιμα στη Γάζα και αν δεν φτάσει βοήθεια».

Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν μετακινηθεί από τη βόρεια Γάζα προς το νότιο τμήμα της. Χιλιάδες έχουν συρρεύσει στο πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα με Αίγυπτο, που όμως παραμένει κλειστό, ενώ το AFP ανέφερε ότι το σημείο χτυπήθηκε.

Επικοινωνία είχαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Υπάρχει πιθανότητα η σύγκρουση να επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Ραΐσι στον Πούτιν. 199 όμηροι είναι στα χέρια της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύνοψη
  • Η Χαμάς υποστηρίζει ότι εκτόξευσε «μπαράζ ρουκετών» κατά της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ
  • Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς λέει ότι το σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία της Γάζας “καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας” χωρίς νερό, καύσιμα και ιατρικές προμήθειες
  • Το πέρασμα της Ράφα από την Αίγυπτο στη Γάζα επλήγη από αεροπορική επιδρομή – η έκταση των ζημιών είναι ασαφής
  • Ο στρατός του Ισραήλ επικαιροποίησε τον αριθμό των ανθρώπων που πιστεύει ότι κρατούνται όμηροι στη Γάζα – από 155 σε 199
Χαμάς: 200-250 όμηροι στην Γάζα

Οι κρατούμενοι όμηροι είναι μεταξύ 200 και 250 κρατούμενοι στη Γάζα, υποστηριξε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει οριστικός αριθμός, λόγω «ασφαλείας και πρακτικών δυσκολιών».

Οπως ειπε 200 όμηροι βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς μετά την επίθεση της οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Αμπού Ομπέιντα υποστήριξε ότι περίπου άλλοι 50 όμηροι κρατούνται από άλλες «φατρίες της αντίστασης και σε άλλα μέρη».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι όμηροι είναι 199.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments