Διεθνή

Πόλεμος Ισραήλ: Στους 31 οι Αμερικανοί νεκροί – «Αγανακτισμένος και βαθιά θλιμμένος» ο Τζο Μπάιντεν

Πόλεμος Ισραήλ: Στους  31 οι Αμερικανοί νεκροί – «Αγανακτισμένος και βαθιά θλιμμένος» ο Τζο Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: President Joe Biden speaks Tuesday, Oct. 10, 2023, in the State Dining Room of the White House in Washington, about the war between Israel and the militant Palestinian group Hamas. (AP Photo/Evan Vucci)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε, σε επίσημο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, «αγανακτισμένος και βαθιά θλιμμένος» εξαιτίας της «έκρηξης» σε νοσοκομείο της Γάζας και της «φρικτής απώλειας ζωών» που προκάλεσε.

Ο αριθμός των Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς εναντίον του Ισραήλ έχει φθάσει ως τώρα τους 31, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ, ο Τζον Κέρμπι, σε δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο κ. Κέρμπι είπε πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να τονίζει στις επαφές της με την ισραηλινή κυβέρνηση πως είναι ανάγκη να προστατεύονται οι ζωές αθώων αμάχων.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναχώρησε χθες Τρίτη για το Ισραήλ, προκειμένου να επιδείξει την αμερικανική υποστήριξη μετά την επίθεση της Χαμάς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε, σε επίσημο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, «αγανακτισμένος και βαθιά θλιμμένος» εξαιτίας της «έκρηξης» σε νοσοκομείο της Γάζας και της «φρικτής απώλειας ζωών» που προκάλεσε.

RAFAH, GAZA – OCTOBER 12: People carry an injured man on a stretcher among rubbles of destroyed buildings as Israeli airstrikes continue on the sixth day in Rafah, Gaza on October 12, 2023. (Photo by Abed Rahim Khatib/Anadolu)

Στο κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ βρίσκεται εν πτήσει προς το Ισραήλ, ο κ. Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως μίλησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄ «αμέσως μόλις άκουσε την είδηση» και ότι ζήτησε από συνεργάτες του αρμόδιους για την εθνική ασφάλεια να «συνεχίσουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έγινε».

Νωρίτερα, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τα «συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε ωστόσο να εκφραστεί για το ποιος ευθύνεται για το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί με απολογισμό τουλάχιστον 200 νεκρούς.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για να ανακοινώσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας νέες κυρώσεις σε βάρος ηγετικών στελεχών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς μετά την πολύνεκρη επίθεση μαχητών του στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, που επικαλέστηκε πηγές του στην αμερικανική κυβέρνηση χωρίς να τις κατονομάσει.

Αν και γενικά οι ηγέτες της Χαμάς δεν διαθέτουν πόρους στις ΗΠΑ, οι κυρώσεις θα αυξήσουν την πίεση σε χώρες που τους φιλοξενούν, όπως το Κατάρ, εξηγείται.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments