Πολιτική

Πέτσας: Η ΝΔ εξέλεξε 202 Δημάρχους, 8 περισσότερους από το 2019, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε 14 σε σχέση με το 2019

Πέτσας: Η ΝΔ εξέλεξε 202 Δημάρχους, 8 περισσότερους από το 2019, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε 14 σε σχέση με το 2019

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ, Επιπλέον, εκτίμησε ότι πέραν από τις πρώτες εντυπώσεις, η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της στις πρόσφατες εκλογές σε σχέση με τις δύο εθνικές εκλογές.

«Απαιτείται αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ επί το αυστηρότερο»

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή σχολίασε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ κ. Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις χθες και σήμερα στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και Ant1 αντίστοιχα.​

Στον ΣΚΑΙ ερωτώμενος για τα μηνύματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόνισε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του εισπράτει τα μηνύματα των πολιτών.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι πέραν από τις πρώτες εντυπώσεις, η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της στις πρόσφατες εκλογές σε σχέση με τις δύο εθνικές εκλογές.

Πρόσθεσε, επίσης, πως το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα έχασε σε αριθμό δημάρχων που εκλέχθηκαν με τη σημαία του.​Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το εάν το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής συνιστά την πρώτη μεγάλη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ απαντά: «Δεν το εισπράττω έτσι. Βλέποντας συνολικά τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η ΝΔ δεν έχει χάσει δυνάμεις σε σχέση με τις εθνικές βουλευτικές εκλογές. Απεναντίας, όλοι οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Άρα, δε νομίζω πως υπάρχει αποδοκιμασία σε αυτό το επίπεδο».

​«Επίσης», συνεχίζει στο ίδιο ερώτημα ο κύριος Πέτσας, «το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει δυνάμεις σε επίπεδο δήμων. Έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην Αθήνα, αλλά έχει 14 λιγότερους δήμους σε σχέση με το 2019, ενώ η ΝΔ έχει οκτώ περισσότερους δήμους από το 2019. Το ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι έχουν ενισχυθεί, όχι το ΠΑΣΟΚ».​

Αναφερόμενος στα πολιτικά μηνύματα των εκλογών, ο κ. Πέτσας υποστηρίζει πως «οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν δύο γύρους. Συνολικά πρέπει να βλέπουμε τα αποτελέσματα και τα μηνύματα του δεύτερου γύρου είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχουν και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τα λαμβάνει για να συνεχίζει την πορεία της σωστά. Αυτό που εγώ βλέπω για τις επόμενες πρωτοβουλίες είναι αυτό που η ίδια η πραγματικότητα μας φέρνει.

Συγκεκριμένα, έχουμε από σήμερα τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, στον οποίο συμπυκνώνονται όλες οι δημόσιες πολιτικές. Είναι μια ευκαιρία λοιπόν, αν μιλάμε για πρωτοβουλίες, να δούμε τι κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, η οποία είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών. Επίσης, βλέπουμε πώς ενισχύεται το εισόδημα των πολιτών, όπως, για παράδειγμα, αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η αύξηση των συντάξεων, τα ζητήματα που αφορούν τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων».​

Σχετικά με το εάν είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει πως «αυτό είναι ζήτημα του πρωθυπουργού. Για αυτό το θέμα δεν μπορώ να κάνω πολιτική εκτίμηση. Εγώ βλέπω πως, με αφορμή όλα αυτά που ξεδιπλώνονται μπροστά μας, υπάρχει περιθώριο να συζητήσουμε τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Και όσο εμείς θα συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε σωστά σε αυτά, θα απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης των πολιτών».

​Για το εάν η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη χώρα όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, ο κ. Πέτσας εκτιμά πως «Η Ελλάδα δεν είναι κατεστραμμένη χώρα. Έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μετά από δεκατρία χρόνια, αναπτύσσεται με υπερδιπλάσιο ρυθμό από τον μέσο όρο της Ε.Ε., έχει μειώσει την ανεργία σε ιστορικό χαμηλό δεκαπενταετίας, οι επενδύσεις τρέχουν με άνω του 8%. Η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

​Για το εάν υπήρξαν κρούσματα αλαζονείας στην κυβέρνηση, «δεν υπάρχει θέμα αλαζονείας, πατάμε γερά τα πόδια μας στη γη, όπως είπε και ο πρωθυπουργός το βράδυ των εκλογών. Το ζήτημα της αλαζονείας συνδέεται με τα πρόσωπα. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα λάβει υπ’ όψη τα μηνύματα των εκλογών και η συνταγή για να είσαι κοντά στην κοινωνία είναι να είσαι ταπεινός. Και αυτό ισχύει για όλες τις μορφές εξουσίας. Συνεργαζόμαστε πάντα με όλους τους δημάρχους ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης».

Ακόμη, αναφορικά με τα μέτρα στην αγορά κατοικίας, ο κύριος Πέτσας υπογραμμίζει πως «έχουμε δρομολογήσει προγράμματα για τα νέα ζευγάρια. Πήραμε και παίρνουμε μέτρα για το Airbnb και ενισχύουμε τις φοιτητικές εστίες».​

Τέλος, σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 για τις εξελίξεις στο Ισραήλ και στη Γάζα ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τόνισε: «Προσωπικά ανησυχώ, όχι μόνο για τις επιπτώσεις στη γειτονιά μας, στη Νοτιονατολική Ευρώπη, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Και πρέπει να αναθεωρήσουμε άρδην τη μεταναστευτική μας πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί το αυστηρότερο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments