Διεθνή

Ισραήλ: Πανέτοιμο για την επόμενη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης

Ισραήλ: Πανέτοιμο για την επόμενη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Thetimes.co.uk

Σε εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «σκοπεύει να αυξήσει τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα», ενόψει των προετοιμασιών της επόμενης φάσης της επιχείρησής του στο παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

«Από σήμερα θα αυξήσουμε τα πλήγματα», δήλωσε ο στρατηγός Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις υποστηρίζουν πως συνεχίζουν να προετοιμάζονται για την αναμενόμενη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας με «σχέδια για την επέκταση των μαχών» να εγκρίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Τα στρατεύματα «διεξάγουν εκπαίδευση σύμφωνα με τα εγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια», λέει ο IDF. Ο Ισραηλινός Στρατός έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες, εν όψει μιας μεγάλης χερσαίας εισβολής που αξιωματούχοι είπαν ότι θα ξεκινήσει «σύντομα».

οι Ισραηλινές Δυνάμεις λένε ότι συνεχίζουν να προετοιμάζονται για την αναμενόμενη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας με «σχέδια για την επέκταση των μαχών» να εγκρίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με drone εναντίον του πυρήνα στον Λίβανο που εκτόξευσε πύραυλο πόλεις του βορείου Ισραήλ το Σάββατο.

Αργότερα, ένας άλλος πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στην περιοχή Χανίτα, και τα στρατεύματα του Ισραήλ απάντησαν με πυρά πυροβολικού στην πηγή της εκτόξευσης του πυραύλου.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες ή για ζημιές που να προήλθαν από τις επιθέσεις

Σε ένα άλλο χτύπημα με drone, οι Ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν έναν πυρήνα που εκτοξεύει ρουκέτες από τον Λίβανο στην περιοχή Μάουντ Ντοβ στα σύνορα.

Επίσης, οι Ισραηλινές δυνάμεις δημοσιεύoυν ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον του πυραύλου της τρομοκρατίας στο νότιο Λίβανο.

Κατευναστική παρέμβαση του Κατάρ

Το Κατάρ, μια από τις χώρες που έχουν μεσολαβητικό ρόλο στην κρίση των ομήρων της Χαμάς, θεωρεί πιθανή την απελευθέρωση “πολύ σύντομα” των ομήρων χάρη στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αυτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

“Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι αυτό θα γίνει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Αλλά βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που θα οδηγήσει πολύ σύντομα στην απελευθέρωση των ομήρων, κυρίως των αμάχων”, δήλωσε ο Μάτζεντ Αλ-Ανσάρι την επομένη της απελευθέρωσης δύο Αμερι Το Κατάρ, μια από τις χώρες που έχουν μεσολαβητικό ρόλο στην κρίση των ομήρων της Χαμάς, θεωρεί πιθανή την απελευθέρωση “πολύ σύντομα” των ομήρων χάρη στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αυτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

“Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι αυτό θα γίνει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Αλλά βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που θα οδηγήσει κανίδων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Διαμεσολάβηση του Κατάρ οδήγησε στην απελευθέρωση δύο Αμερικανο- ισραηλινών το βράδυ της Παρασκευής, καθώς η Ντόχα είχε εξηγήσει ότι είχε συζητήσεις με τους Ισραηλινούς και τη Χαμάς.

ΟΗΕ: Έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία

“Απευθύνουμε έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία μαζί με την άμεση, απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα ώστε να επιτραπεί στους φορείς της ανθρωπιστικής βοήθειας να φθάσουν στους πολίτες που χρήζουν ανάγκης, να σωθούν ζωές και να αποτραπούν περαιτέρω ανθρώπινα δεινά”, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους πέντε υπηρεσίες του ΟΗΕ, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον πληθυσμό (UNFPA), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Επισημαίνουν ότι «οι ροές της ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να είναι μεγάλης κλίμακας και συνεχείς και να επιτρέπουν σε όλους τους κατοίκους της Γάζας να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους».

Ο ΟΗΕ ελπίζει ότι μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή φορτηγών θα σταλεί στη Γάζα την Κυριακή «βάσει ενός μηχανισμού επιθεώρησης που θα επιτρέψει να αυξηθούν οι παραδόσεις».

Ο ΟΗΕ επιμένει ότι 100 φορτηγά καθημερινά χρειάζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών στη Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει επιβάλει «ολική πολιορκία» σε αντίποινα για μια θανατηφόρα εισβολή μαχητών της Χαμάς.

Δύο Αιγύπτιοι αξιωματούχοι και ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσαν ότι οι εκτενείς διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και τον ΟΗΕ για να επιτραπεί η παράδοση καυσίμων στα νοσοκομεία απέφεραν μικρή πρόοδο.

Περισσότερα από 200 φορτηγά που μεταφέρουν 3.000 τόνους βοήθειας περιμένουν εδώ και μέρες κοντά στη Ράφα της Αιγύπτου.

Πέντε νοσοκομεία έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω ελλείψεων καυσίμων και ζημιών από βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments