Διεθνή

Σαφή προειδοποίηση σε Τεχεράνη και Χεζμπολάχ έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες [vid]

Σαφή προειδοποίηση σε Τεχεράνη και Χεζμπολάχ έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: warnews247.gr, Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ "δεν θα διστάσουν να δράσουν" στρατιωτικά εναντίον οποιασδήποτε "οργάνωσης" ή "χώρας" που θα προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

"Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε", τόνισε ο υπουργός Άμυνας, "είναι η προοπτική μιας σημαντικής κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά των στρατευμάτων μας και των πολιτών μας στην περιοχή".

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ “δεν θα διστάσουν να δράσουν” στρατιωτικά εναντίον οποιασδήποτε “οργάνωσης” ή “χώρας” που θα προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και να εκμεταλλευτεί αυτή την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση”, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονομαστικά το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ που το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα ότι “σύρουν τον Λίβανο στον πόλεμο”.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου για την ενίσχυση της στρατιωτικής του δύναμης στην περιοχή απέναντι στις πρόσφατες κλιμακώσεις από το Ιράν και τις συμμαχικές του δυνάμεις, ο ‘Οστιν δήλωσε στο δίκτυο ABC News απευθυνόμενος σε “αυτούς που φέρεται να επιδιώκουν τη διεύρυνση της σύγκρουσης: Η συμβουλή μας είναι ‘μην το κάνετε’. Διατηρούμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα και δεν θα διστάσουμε να ενεργήσουμε ανάλογα”.

“Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε”, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, “είναι η προοπτική μιας σημαντικής κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά των στρατευμάτων μας και των πολιτών μας στην περιοχή”.

“Για τους λόγους αυτούς, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να διασφαλίσουμε ότι τα στρατεύματά μας βρίσκονται σε καλή θέση, είναι προστατευμένα και ότι έχουμε την ικανότητα να απαντήσουμε”, σε περίπτωση που τα αμερικανικά συμφέροντα αποτελέσουν στόχο, προειδοποίησε περαιτέρω ο Όστιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments