Nέα της αγοράς

Επενδύσεις σε τρεις άξονες δρομολογεί η εταιρεία Παλίρροια που «ταξιδεύει» το ελληνικό ντολμαδάκι

Επενδύσεις σε τρεις άξονες δρομολογεί η εταιρεία Παλίρροια που «ταξιδεύει» το ελληνικό ντολμαδάκι

Πηγή Φωτογραφίας: tlife.gr, Τη διετία 2023-2024 η εταιρεία «τρέχει» επενδύσεις συνολικού ύψους 18-19 εκατ. ευρώ, με την πλειοψηφία εξ αυτών να αφορά σε αντικατάσταση και βελτίωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητάς της.

«Οργασμό» επενδύσεων σε τρεις άξονες δρομολογεί η εταιρεία Παλίρροια της οικογένειας Σουλιώτη, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξής της κι ενώ το πιο διάσημο πιάτο της, το παραδοσιακό ντολμαδάκι, συνεχίζει να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου.

«Επενδύουμε σε ανθρώπους και δομές, στις μάρκες μας, καθώς και στις υποδομές και τις εγκαταστάσεις μας», δήλωσαν από το εργοστάσιο στα Πολιτικά Ευβοίας, υποδεχόμενοι τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Σουλιώτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Κωστιάνης, αποκαλύπτοντας τη… συνταγή επιτυχίας για μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της χώρας που αυτοπροσδιορίζεται ως «περήφανος πρεσβευτής της ελληνικής διατροφής στο εξωτερικό».

Τη διετία 2023-2024 η εταιρεία «τρέχει» επενδύσεις συνολικού ύψους 18-19 εκατ. ευρώ, με την πλειοψηφία εξ αυτών να αφορά σε αντικατάσταση και βελτίωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητάς της.

Φέτος ο κύκλος εργασιών της Παλίρροια αναμένεται για πρώτη φορά στην ιστορία της να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ, από περίπου 75-76 εκατ. ευρώ στη χρήση 2022, ενώ ο στόχος που θέτει για το μέλλον ο leader της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία έτοιμων γευμάτων είναι να αναπτύσσεται κάθε χρόνο με διψήφιο ποσοστό, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.

Η κίνηση ματ για την είσοδο στην αγορά της κατεψυγμένης ζύμης

Με την αμέριστη στήριξη του VNK Capital των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου που συμμετέχουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ποσοστό 36% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η Παλίρροια προχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο σε μια κίνηση ματ για την μετέπειτα εξέλιξή της, αποκτώντας τη βιομηχανία κατεψυγμένης ζύμης Τσαμπάσης με έδρα στο Άργος.

Η εν λόγω εξαγορά – που πρόσθεσε στον τζίρο της Παλίρροια 17 εκατ. ευρώ – δεν σηματοδοτεί μόνο την είσοδο της εταιρείας στην αγορά της κατεψυγμένης ζύμης, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για τον μετασχηματισμό της σε μια ισχυρή εταιρεία τροφίμων με σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό.

Σήμερα η Παλίρροια διαθέτει συνολικά επτά εργοστάσια σε ολόκληρο τον κόσμο – δύο στην Κίνα, δύο στη Βουλγαρία, δύο στην Ελλάδα και ένα στην Ιορδανία – στα οποία απασχολούνται περισσότερα από 1.600 άτομα.

Στα δύο εργοστάσια της Ελλάδας – το ένα βρίσκεται στα Πολιτικά Ευβοίας και το δεύτερο στο Άργος – παράγεται το 40% επί του συνόλου της παραγωγής της εταιρείας, ενώ οι πωλήσεις των προϊόντων της στην ελληνική αγορά ανέρχονται στο 30% επί του συνολικού της τζίρου.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο ούτε πρόθεση για τυχόν νέα εξαγορά κάποιας εταιρείας από τον κλάδο των τροφίμων, με την Παλίρροια να εστιάζει στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων που προσφέρει η απόκτηση της Τσαμπάσης, μέσω της ανάπτυξης νέων προϊόντων τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και στο food service. «Στο food service βλέπουμε πολλαπλάσιες ευκαιρίες έναντι του retail», παραδέχεται ο κ. Σουλιώτης.

Πηγή: insider.gr//Μαρίνα Φούντα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments