Διεθνή

Μισέλ: Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού [vid]

Μισέλ: Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,«Όλοι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την ίδια ώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι δυνατή η ανθρωπιστική πρόσβαση», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η ΕΕ να δείξει ότι είναι «ενωμένη για την υπεράσπιση των αξιών και των αρχών μας»

«Όλοι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την ίδια ώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι δυνατή η ανθρωπιστική πρόσβαση», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η ΕΕ να δείξει ότι είναι «ενωμένη για την υπεράσπιση των αξιών και των αρχών μας». Παράλληλα, ο κ. Μισέλ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και επισήμανε ότι πρέπει να εξασφαλισθεί ότι υπάρχει ανθρωπιστική πρόσβαση. «Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι η στήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί ενώ εξέφρασε την ελπίδα για αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου μέχρι το τέλος του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments