Διεθνή

Απειλές Χαμάς για σύμπραξη με Χεζμπολάχ μετά την επιχείρηση στη Γάζα [vid]

Απειλές Χαμάς για σύμπραξη με Χεζμπολάχ μετά την επιχείρηση στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ένοπλοι της Χεζμπολάχ / AP Photo/Hassan Ammar

Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα την 20η μέρα του πολέμου στο Ισραήλ φαντάζει θέμα ωρών και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες επιχειρησιακά αλλά και σε επίπεδο πολέμου δηλώσεων με την Χαμάς

Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα την 20η μέρα του πολέμου στο Ισραήλ φαντάζει θέμα ωρών και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες επιχειρησιακά αλλά και σε επίπεδο πολέμου δηλώσεων με την Χαμάς να προειδοποιεί ότι ο δικός της πόλεμος είναι και πόλεμος της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις επιχείρησαν στο εσωτερικό του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας χθες, Τετάρτη, και επιτέθηκαν σε πολλούς στόχους της Χαμάς προτού αποσυρθούν, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, με τον ραδιοφωνικό σταθμό των ενόπλων δυνάμεων να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διείσδυση στον θύλακα μέχρι στιγμής.

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.

Στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο επισημαίνεται ότι “στη διάρκεια της νύκτας ο στρατός διεξήγαγε στοχευμένη επιδρομή με άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα επόμενα στάδια της μάχης”, μια πιθανή αναφορά στην ευρεία χερσαία εισβολή που έχουν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν οι Ισραηλινοί στον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο την εξόντωση της Χαμάς.

“Οι στρατιώτες έχουν πλέον εξέλθει από την περιοχή και έχουν επιστρέψει στο ισραηλινό έδαφος”, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα η Χαμάς εντείνει τις απειλές της.

Ο  Σαλέχ αλ- Αρούρι αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς με έδρα το Λίβανο, δήλωσε ότι «οι μάχες δεν έχουν αρχίσει ακόμη».

Σύμφωνα με τους The Times of Israel, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο al-Manar, το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολάχ, ο αλ-Αρούρι λέει ότι οι ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Χεζμπολάχ και αποκαλύπτει ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, και ότι δεν δημοσιοποιούνται όλες οι συναντήσεις τους.

Ο αλ-Αρούρι είχε χθες μια δημοσιοποιημένη συνάντηση με τον Νασράλα και τον επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ αλ-Νακχάλεχ.

«Η δική μας μάχη είναι και μάχη της Χεζμπολάχ», προσθέτει.«Αν ο εχθρός εισέλθει από ξηράς, θα είναι μια άνευ προηγουμένου ήττα [για το Ισραήλ]», συνέχισε, αναφερόμενος στην αναμενόμενη ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα και υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς βρίσκονται σε καλή κατάσταση παρά τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα.

Ο αλ- Αρούρι αναφέρεται ακόμη στο θέμα των ομήρων που κρατά η Χαμάς και λέει ότι οι ξένοι είναι “φιλοξενούμενοι”, αλλά οι Ισραηλινοί κρατούμενοι θα ανταλλαγούν με κρατούμενους της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πολλοί από τους περίπου 220 ομήρους έχουν ξένη υπηκοότητα.

Κάλεσε τέλος τους κατοίκους της Δυτικής Όχθης να «κλιμακώσουν την αντίσταση με κάθε μέσο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments