Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τακτικές Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στην Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τακτικές Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στην Πολιτική Γραμματεία

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Με διαφορετικές προθέσεις και τακτικές προσήλθαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι δύο βασικότεροι διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δύο διαφορετικά στυλ πολιτικής φαίνεται ότι θα κινηθούν οι Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιλόγλου κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, η πλευρά των προεδρικών δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει στην υπόθεση των «τεσσάρων», για τους οποίους ήδη ο πρόεδρος έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Ταυτόχρονα, οι διαρροές από την Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύουν την πρόθεση της ηγεσίας να κρατήσει ανάλογη στάση και σε ενδεχόμενες μελλοντικές περιπτώσεις «διαφωνούντων» που θα εκφραστούν δημόσια με παρόμοιο τρόπο.

Όσον αφορά το Εκτελεστικό Γραφείο, πρόκειται για μια συνεδρίαση στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί ανάμεσα σε ως επί το πλείστον στελέχη φιλικά –ή μη εχθρικά– διακείμενα προς τον ίδιο, πλην της Εφης Αχτσιόγλου.

Την ίδια στιγμή, σε κλίμα προβληματισμού για την πορεία του κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα η συνδιάσκεψη της λεγόμενης ομάδας «6+6» του ΣΥΡΙΖΑ, των στελεχών δηλαδή που στήριξαν προεκλογικά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία. 

Η πλευρά της Εφης Αχτσιόγλου στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη να διαφυλάσσονται οι διαδικασίες, το καταστατικό και οι πολιτικές θέσεις που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό του.

Τσακαλώτος σε Κασσελάκη: Ανακάλεσε τις διαγραφές

Ενώ οι «6+6» συνεδρίαζαν μαζικά –σύμφωνα με πληροφορίες στη διαδικασία συμμετείχαν κοντά στα 1.000 άτομα–, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέχιζε να συμμετέχει στις διαδικασίες της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, της Ομπρέλας, η οποία είναι εξαιρετικά θορυβημένη από την διαγραφή του Νίκου Φίλη.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και ενός εκ των διαφωνούντων, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η συνάντηση – όπως διαρρέεται από την Κουμονδούρου – έγινε σε καλό κλίμα και όπως έγινε γνωστό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω τις διαγραφές των στελεχών του κόμματος. 

Μετά την συνάντηση ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα όμως ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Να το λύσει αυτό. Με άκουσε με θετικό τρόπο. Θα δούμε τι θα κάνει αν το λύσει αυτό θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανόν ή όχι είναι η ενότητα».

Κασσελάκης: Θέλω πειθαρχία

Σε ερώτηση για το αν αυτά είναι προϋπόθεση για να παραμείνει στο κόμμα απάντησε: «Δεν έβαλα τέτοιο θέμα».

«Θέλω πειθαρχία στα ΜΜΕ στις εμφανίσεις σας και όποιος θέλει κάτι να πει, έχει το ελεύθερο να τα λέει στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με το Καταστατικό» απάντησε, κατά πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο πρόεδρος του κόμματος του απάντησε ότι θα το κοιτάξει σοβαρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments