Τεχνολογία

Το ChatGPT και το Bard διχάστηκαν για τη Χαμάς

Το ChatGPT και το Bard διχάστηκαν για τη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: risk net, Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή στην οποία δημοσιογράφοι ξένων μέσων ενημέρωσης ζήτησαν από το ChatGPT και το αντίστοιχο πρόγραμμα της Google, το Bard, να απαντήσουν στις ερώτησεις «Τι είναι η Χαμάς;» και «Είναι η Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση;». Το ChatGPT

Τα δύο προγράμματα ΑΙ δίνουν διαφορετικές απαντήσεις για την τρομοκρατική οργάνωση

Από τη στιγμή που το ChatGPT και τα υπόλοιπα παρόμοια προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης έγιναν επίκεντρο του ενδιαφέροντος ανάμεσα στα άλλα οι χρήστες προσπαθώντας να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις… απόψεις τους κάνουν σε αυτά τα προγράμματα διαφόρων ειδών μη αναμενόμενα αιτήματα και ερωτήσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις οι απαντήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον για διαφόρους λόγους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή στην οποία δημοσιογράφοι ξένων μέσων ενημέρωσης ζήτησαν από το ChatGPT και το αντίστοιχο πρόγραμμα της Google, το Bard, να απαντήσουν στις ερώτησεις «Τι είναι η Χαμάς;» και «Είναι η Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση;». Το ChatGPT απάντησε με συμβατικό τρόπο αναφέροντας ότι «η Χαμάς είναι μια παλαιστινιακή οργάνωση με πολιτική και στρατιωτική δράση και θεωρείται από πολλές χώρες ως τρομοκρατική οργάνωση». Το Bard απάντησε ότι «αδυνατεί να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα τα οποία δεν κατανοεί και δεν μπορεί να επεξεργαστεί».

«Το Bard εξακολουθεί να βρίσκεται σε πειραματική κατάσταση, σχεδιασμένο για δημιουργικότητα και παραγωγικότητα και μπορεί να κάνει λάθη όταν απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με κλιμακούμενες συγκρούσεις ή ζητήματα ασφάλειας. Ως μέρος της δέσμευσής μας να είμαστε υπεύθυνοι καθώς αναπτύσσουμε αυτό το πειραματικό εργαλείο έχουμε εφαρμόσει προσωρινά προστατευτικά μέτρα για να απενεργοποιήσουμε τις απαντήσεις του Bard σε σχετικά ερωτήματα» δήλωσε εκπρόσωπος της Google στις απορίες που προκλήθηκαν από την απάντηση του προγράμματος που έδωσε παρόμοιες αρνητικές απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα όπως την αιτία της διαμάχης ισραηλινών και παλαιστινίων ενώ το ChatGPT έδωσε αναλυτικές απαντήσεις βασισμένες στα δεδομένα ιστορικά γεγονότα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments