Διεθνή

Οι Ισραηλινοί εντείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα

Οι Ισραηλινοί εντείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Businessinsider.com

Έκκληση στους αμάχους να μετακινηθούν νότια.

Σφοδρές μάχες με τη Χαμάς διεξάγουν οι ισραηλινές δυνάμεις που έχουν εδραιωθεί στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν την πόλη της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός διαμήνυσε ότι η έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους της Πόλης της Γάζας να εκκενώσουν την πόλη κατευθυνόμενοι προς τα νότια είναι πλέον «επείγουσα».

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούμε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της Πόλης της Γάζας να μετεγκατασταθούν προσωρινά στα νότια. Η μετακίνηση προς τα νότια γίνεται για την προσωπική τους ασφάλεια», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Σήμερα τονίζουμε ότι πρόκειται για επείγουσα έκκληση», πρόσθεσε, στη δήλωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Χαγκάρι ανέφερε εξάλλου ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ανήλθε στους 239.

Όπως τονίζει πάντως, η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ο πόλεμος, που έχει εισέλθει από την Παρασκευή στη δεύτερη φάση του, θα είναι δύσκολος και θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ένοπλη πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως οι τρομοκράτες δίνουν σφοδρή μάχη με αυτόματα και αντιαρματικά όπλα εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων, ενώ νωρίτερα είχαν εκτοξεύσει βλήματα όλμων και ρουκέτες.

«Εμείς εντοπίσαμε έναν αριθμό τρομοκρατών που έβγαιναν από το φρεάτιο μιας σήραγγας στη Λωρίδα της Γάζας», λέει το IDF. «Μετά την ταυτοποίηση, οι στρατιώτες αντιμετώπισαν τους τρομοκράτες, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τους», συμπληρώνει.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν, όπως λέει, τα στρατεύματά του να πραγματοποιούν χερσαίες επιχειρήσεις εντός της Λωρίδας της Γάζας. Στα πλάνα φαίνονται στρατεύματα, που υποστηρίζονται από ισραηλινά τανκς, να κόβουν τους φράχτες των συνόρων και στη συνέχεια να προελαύνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Τις τελευταίες 24 ώρες μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) έπληξαν περισσότερους από 450 στόχους της Χαμάς, όπως κέντρα διοίκησης, παρατηρητήρια και θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονταν αντιαρματικές ρουκέτες, ανέφερε σήμερα ο στρατός. Πολλοί ένοπλοι βγήκαν από μια σήραγγα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς στρατιώτες, πρόσθεσε.

«Διευρύνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις των δυνάμεών μας στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο εκπρόσωπος των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει να πλήττει υποδομές της Χαμάς στη Γάζα.

Παράλληλα, οι IDF εξακολουθούν να απαντούν σε επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους που εξαπολύει η Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο. Ενώ, αεροσκάφη έπληξαν υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης στο νότιο Λίβανο. Το χτύπημα έλαβε χώρα στην περιοχή Χαρ Ντοβ και τα ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν όπλα που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για βομβαρδισμούς, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις μέσω Telegram.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments