Πολιτική

Κασσελάκης: Οι κινήσεις κατά της εσωστρέφειας και ο σκόπελος της Κεντρικής Επιτροπής

Κασσελάκης: Οι κινήσεις κατά της εσωστρέφειας και ο σκόπελος της Κεντρικής Επιτροπής

Πηγή Φωτογραφίας: Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κομματικές πήγες έστειλαν «σήμα» στην εσωκομματική αντιπολίτευση πως η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα εστιάσει σε δυο μείζονα ζητήματα: «στην ακρίβεια και στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού».

Η νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου επιχειρεί να κάνει «φυγή προς τα εμπρός». Ο Στέφανος Κασσελάκης από εδώ και μπρος «φουλάρει» το πρόγραμμα του θέλοντας να δείξει πως μετά από ένα και πλέον μήνα εσωστρέφειας αυτό που προέχει είναι η κριτική προς την κυβέρνηση. Αυτή είναι η απόφαση που έχει πάρει με τον στενό κύκλο των συνεργατών του, βάζοντας ως προτεραιότητα τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Κομματικές πήγες έστειλα από νωρίς χθες «σήμα» στην εσωκομματική αντιπολίτευση πως η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα εστιάσει σε δυο μείζονα ζητήματα: «στην ακρίβεια και στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Κουμουνδούρου, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει μπαράζ θεσμικών παρεμβάσεων, αφού ήδη μετέβη στον Άρειο Πάγο και συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη. Συνοδεύθηκε από τους  Σωκράτη Φάμελλο, Γιάννη Σαρακιώτη και Μανώλη Καπνισάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο. Νωρίς το μεσημέρι θα συναντηθεί και με το προεδρείο του ΑΣΕΠ.

Αν δεν αλλάξει κάτι την αρνητική ροή που πήραν τα πράγματα στην Κουμουνδούρου, η “Ομπρέλα” άρχισε να σχηματίζει ένα νέο πολιτικό σχηματισμό. Αναζητούν την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσουν την πρωτοβουλία τους και μπορεί να είναι μια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ίσως οι υπόλοιπες δέκα ημέρες να δώσουν λίγο περισσότερη προσοχή στις δηλώσεις τους για να μην προκαλέσουν.

Είτε καταφέρουν να κερδίσουν την πλειοψηφία – και να μη γνωμοδοτήσει η Κ.Ε. υπέρ της διαγραφής των τεσσάρων – είτε χάσουν, το γεγονός πως βρίσκονται με τις «βαλίτσες» στο χέρι δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος μιλώντας σε ιδιωτικό σταθμό, ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να ιδρύσει δικό του κόμμα. Στην περίπτωση, βεβαια που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταφέρει να έχει την πλειοψηφία τα στελέχη το αντίπαλο στρατόπεδο δεν θα χάσει την ευκαιρία να τον αμφισβητήσει. Τα κομπιουτεράκια έχουν ήδη βγει και η ειδική φύση της συγκεκριμένης ψηφοφορίας δίνει πολλά περιθώρια στην «Ομπρέλα» και στην «ομάδα Αχτσιόγλου» να ελπίζουν πως μπορούν κερδίσουν. Είναι γεγονός πως οι διαγραφές δεν ήταν ποτέ στο DNA του κόμματος.  

Οι προετοιμασίες, οι ζυμώσεις και οι συσκέψεις για την αναγγελία της νέας κίνησης, που θα μετρηθεί για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές, είναι πυρετώδεις. Ασφαλώς όταν προχωρήσουν στη δημιουργία του καινούργιου σχήματος θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αντίστοιχα και ανεξαρτητοποιήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ο αριθμός δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς η «ομάδα Αχτσιόγλου» δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της για το πώς θα κινηθεί. Στο στρατόπεδο της πρώην υπουργού Εργασίας τηρούν στάση αναμονής διαφωνώντας με αρκετές από τις τοποθετήσεις στελεχών της «Ομπρέλας» που δυναμιτίζουν το κλίμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments