Πολιτική

Άδωνις: Προχωράμε την ταυτόχρονη πάταξη μαύρης οικονομίας και μαύρης εργασίας [vid]

Άδωνις: Προχωράμε την ταυτόχρονη πάταξη μαύρης οικονομίας και μαύρης εργασίας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ανυπόστατη είναι η κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν φοροεπιδρομής στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, σε παρέμβασή του, τονίζει πως ο συνδυασμός της πάταξης μαύρης οικονομίας και μαύρης εργασίας εντείνεται ακόμη περισσότερο.

Ανυπόστατη η κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ περί φοροεπιδρομής στα μεσαία εισοδήματα

Ανυπόστατη είναι η κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν φοροεπιδρομής στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, σε παρέμβασή του, τονίζει πως ο συνδυασμός της πάταξης μαύρης οικονομίας και μαύρης εργασίας εντείνεται ακόμη περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προσπαθεί να βάλει φρένο σε κάτι που δεν έχει λογική, δηλαδή στο γεγονός ότι το 75% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο. Υπάρχει λοιπόν ένα οξύμωρο, γιατί είναι παράλογο να ισχυρίζεται πως πληρώνεται κάτω από τον κατώτατο μισθό.

«Και ο νόμος του υπουργείου Οικονομικών δεν σταματά τον αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως ισχυρίζεται λανθασμένα η αντιπολίτευση. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα», υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πιο ειδικά», συγκεκριμενοποιεί ο Άδωνις, «ως υπουργείο Εργασίας εισάγουμε την ψηφιακή κάρτα, προκειμένου να πατάξουμε τη μαύρη εργασία. Αν πατάξουμε τη μαύρη οικονομία και δεν πατάξουμε τη μαύρη εργασία, δεν κάνουμε απολύτως τίποτα».

Έτσι, λοιπόν, «η προσπάθεια και για την πάταξη της φοροδιαφυγής και για την πάταξη της μαύρης εργασίας συνεχίζεται και εντείνεται, δεν τη σταματά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το νομοσχέδιο προσπαθεί να μειώσει ένα μεγάλο μέρος της μαύρης οικονομίας. Η σύνδεση POS με ταμειακές μηχανές έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και θα την πατάξει σε ένα μεγάλο βαθμό.

Κατά λογική συνέπεια, καταλήγει ο υπουργός Εργασίας, «η πάταξη της μαύρης εργασίας από το υπουργείο Εργασίας και η πάταξη της μαύρης οικονομίας από το υπουργείο Οικονομικών σημαίνει ότι θα μειωθεί κατά πολύ η εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή στη χώρα μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments