Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Πυρά” Θεοχαρόπουλου σε Αυγέρη και Τζάκρη – «Να το ξανασκεφτούν όσοι μιλούν για αποχωρήσεις»

ΣΥΡΙΖΑ: “Πυρά” Θεοχαρόπουλου σε Αυγέρη και Τζάκρη – «Να το ξανασκεφτούν όσοι μιλούν για αποχωρήσεις»

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 2 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τι δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ως ανακόλουθες με την χθεσινή τοποθέτηση του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπου απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι, περιέγραψε σήμερα τις δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου, Θεοδώρας Αυγέρη, αλλά και της Γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρας Τζάκρη, ο πρώην Διευθυντής της ΚΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε αναφορικά με την δήλωση της κ. Αυγέρη πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ορισμένες δηλώσεις οι οποίες δεν αποδέχονται την εκλογή προέδρου και είναι εντελώς λαθεμένες. Έχουμε εκλέξει πρόεδρο από τη βάση. Είναι απαράδεκτο οποιοσδήποτε να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα της εκλογής από τη βάση και να υπάρχουν ζητήματα για να ανατραπεί που ακούγονται δεξιά-αριστερά από ορισμένα στελέχη».

Στην ίδια κατεύθυνση, «προχθές βγήκα και είπα να πέσουν οι τόνοι. Με πολλή χαρά άκουσα ότι το ίδιο είπε και ο Κασσελάκης χθες. Θεσμικά κινήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα και ζήτησε από όλους να πέσουν οι τόνοι. Από ποιους όλους; Από όλους που ζητούσαν μέχρι τώρα να τον ρίξουμε, αλλά θεωρώ ότι αφορά και όσους…» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Και πρόσθεσε: «για παράδειγμα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος χθες μίλησε για «πεθαμένο λικέρ». Δεν ήταν «πεθαμένο λικέρ» ούτε επί Τσίπρα, ούτε το καλοκαίρι που κρατήθηκε ζωντανός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η εσωκομματική διαδικασία. Δεν ξέρω αν αναφερόταν στο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη όπου το «πεθαμένο λικέρ» είχε αφροδιασιακά χαρακτηριστικά. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι στην κατεύθυνση να πέσουν οι τόνοι, όπως και το σημερινό ( τις δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη)».

Ο ίδιος εξήγησε πως «δεν πρέπει να πάμε σε διάσπαση. Όσοι μιλάν για αποχωρήσεις και θέτουν τέτοιο ζήτημα θεωρώ ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν δύο και τρεις φορές. Είναι λάθος οι αποχωρήσεις και η διάσπαση», συμπληρώνοντας πως «επειδή το ζήτημα των διαγραφών εκκρεμεί στην Κεντρική Επιτροπή, θα το συζητήσουμε εκεί διεξοδικά και θα πάρουμε όλοι και την ευθύνη μας. Λέω το εξής, όμως: Στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ παλιά δεν υπήρχαν καν οι διαγραφές ως όρος».

Ωστόσο, «στο νέο καταστατικό όπου υπήρξα και μέλος της αρμόδιας επιτροής στο τελευταίο συνέδριο μπήκαν με αυξημένες δικλείδες ασφαλείας, δηλαδή εκεί που θεωρούν όλοι ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έχει συμβεί» παρατήρησε ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφέροντας πως «τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουμε πάρα πολύ αναλυτικά και διεξοδικά τα ζητήματα. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Ο πρόεδρος χθες είπε να πέσουν οι τόνοι και πρέπει να πέσουν από όλους οι τόνοι. Δεν μπορούμε να γίνονται όλα αυτά από τη Νέα Δημοκρατία και από τις τοποθετήσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και της γραμματέα της Κ.Ο. να ξαναγίνεται μια τέτοια συζήτηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments