Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα [vid]

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: twitter.com/GreeceMFA, Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε σήμερα (1 Νοεμβρίου) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα»

Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε σήμερα (1 Νοεμβρίου) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα» ενώ προστίθεται ότι «ο υπουργός Φιντάν τόνισε τη σημασία της κήρυξης πλήρους κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό και της επείγουσας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα».

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής δικαίου και αξίες ηθικές στο Μεσανατολικό

«Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά το ζήτημα του Μεσανατολικού είναι μια στάση αρχής και δικαίου, όπως είναι και η συνολική εξωτερική πολιτική της χώρας. Δεν τηρούμε ίσες αποστάσεις και δεν πρόκειται να διαφοροποιήσουμε, ούτε τη στάση μας, ούτε τη ρητορική μας. Τηρούμε τη στάση εκείνη που επιβάλουν οι αρχές και οι αξίες της εθνικής μας πολιτικής, οι οποίες είναι αρχές και αξίες ηθικές, και θα στηριχτούμε πάνω σε αυτές ως το τέλος».

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του βουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας», Αλέξανδρου Καζαμία -που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση- ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι μονόπλευρη, μεροληπτική και υπέρ των Ισραηλινών.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης «η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά όλα τα σημεία εκείνα που υπαγορεύει το διεθνές δίκαιο και είναι:

– ομόθυμα καταδίκη της τρομοκρατίας, της απάνθρωπης μεταχείρισης, της βίας υπό οποιαδήποτε μορφή,

-απαγόρευση διακράτησης ομήρων ώστε να χρησιμοποιηθούν ως μέσον διαπραγμάτευσης

– να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους όσους έχουν ανάγκη,

-να υπάρξει προστασία των αμάχων έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υφίστανται παράπλευρες απώλειες και

-να υπάρξει διεθνής κινητοποίηση έτσι ώστε να υπάρξει η λύση στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την οποία και η Ελλάδα υποστηρίζει για τη συγκρότηση δύο κρατών με πρωτεύουσα της Παλαιστίνης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments