Γεωπολιτικά

Τουρκία: Εξαρθρώθηκε διεθνή ένοπλη οργάνωση του οργανωμένου εγκλήματος

Τουρκία: Εξαρθρώθηκε διεθνή ένοπλη οργάνωση του οργανωμένου εγκλήματος

Πηγή Φωτογραφίας: Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: Uluslararası silahlı organize suç örgütü çökertildi! - Tr724.com

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα, οχήματα και μετοχές 22 εταιρειών.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι συνέλαβε τον Χακάν Αγίκ και άλλα 36 άτομα που εμπλέκονται σε μια διεθνή ένοπλη οργάνωση του οργανωμένου εγκλήματος, περιλαμβανομένων κάποιων που καταζητούνται από τις αυστραλιανές, τις αμερικανικές και τις νεοζηλανδικές αρχές.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του υπουργού Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και το εγκληματικό δίκτυο φέρεται να εμπλέκεται σε διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρημάτων.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Cage, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη κατά της διεθνούς ένοπλης εγκληματικής οργάνωσης Comanchero, που εδρεύει στην Αυστραλία και δρα σε όλο τον κόσμο υπό την ηγεσία του Χακάν Αγίκ, συνελήφθησαν 37 ύποπτοι», είπε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «με απόφαση του δικαστηρίου συνελήφθησαν ο Αγίκ καθώς και άλλα επτά υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης, κατά των οποίων είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία»

Κατασχέθηκαν επίσης περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (σχεδόν150 εκατομμύρια ευρώ) που ανήκαν σε 55 υπόπτους.

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα, οχήματα και μετοχές 22 εταιρειών.

Διαπιστώθηκε ότι «οι αρχηγοί των συμμοριών που ανήκουν στην οργάνωση, μαζί με τους αρχηγούς της και μέλη τουρκικών και ξένων οργανώσεων, έφτασαν στην Τουρκία, όπου συνεχίζουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, προσπαθώντας να παραδώσουν τα ναρκωτικά που αγόρασαν από τη Νότια Αμερική στην Αυστραλία, την Ολλανδία και το Χονγκ Κονγκ» και επίσης ασκεί δραστηριότητες για το ξέπλυμα χρήματος.

Κατά πληροφορίες η περιουσία του διαβόητου Αγίκ ανέρχεται σε σχεδόν 1,1 δισεκ. ευρώ. Ειδικά στην Αυστραλία ήταν ο υπ’ αριθμός 1 καταζητούμενος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments