Ελλάδα

ΗΣΑΠ: Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και 10 πλημμελήματα για τους 14 συλληφθέντες

ΗΣΑΠ: Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και 10 πλημμελήματα για τους 14 συλληφθέντες

Πηγή Φωτογραφίας: RADIOVERA.GR

ΗΣΑΠ: Ανάμεσα στους συλληφθέντες, η ομάδα των ακροδεξιών που έσπειρε τον πανικό στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων σε συγκοινωνίες Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και 10 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας στους 14 συλληφθέντες για τα σοκαριστικά επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης στους σταθμούς του ηλεκτρικού.

Η βαρύτερη κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς, από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, η ομάδα των ακροδεξιών που έσπειρε τον πανικό στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

Η αποβάθρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ νεοναζί και ομάδας αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν μέσα στον συρμό και όλα αυτά μπροστά στα έντρομα μάτια επιβατών.

«Είχαν μαζευτεί διάφορα άτομα, με κουκούλες και τέτοια. Φωνάζανε, πετούσαν δακρυγόνα και τέτοια, εμείς εδώ. Επικρατούσε ένας χαμός», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Με ρόπαλα, καδρόνια, φωτοβολίδες, ζώνες, ακόμα και πυροσβεστήρες σπέρνουν τον τρόμο. Ένας από τους ακροδεξιούς κρατά ένα μπιτόνι με υγρό, το ρίχνει μέσα στο βαγόνι και παροτρύνει τους υπολοίπους να κάψουν ανθρώπους.

Ο άνδρας με το μπιτόνι είναι 27 ετών, μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, χούλιγκαν και γνωστός στις Αρχές. Είχε συλληφθεί το 2014 για επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Προφανώς θα τιμωρηθεί με την προβλεπόμενη ποινή, εφόσον κρίνει και τυπικά αυτό η Δικαιοσύνη που επιτελεί ανεξάρτητα τον ρόλο της. Έχει συλληφθεί, άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία ανοχή», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Κι όλα αυτά στις 20:00, όταν τόσο το κέντρο της Αθήνας όσο και τα ΜΜΜ ήταν γεμάτα από κόσμο.

«Η αστυνομία να πω νοσεί βαρέως, είναι βαριά λέξη, αλλά νοσεί», σημείωσε ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Νωρίτερα, το ίδιο βράδυ, επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Βικτωρίας. Ο κόσμος έτρεχε για να προφυλαχθεί από τα δακρυγόνα και τις Μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια σύλληψης, αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τρέχει και χτυπάει άνδρα που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος. Ήδη από πάνω του διακρίνεται άλλος αστυνομικός που τον έχει ακινητοποιήσει.

Οι αστυνομικοί τον γρονθοκοπούν με μανία. Τα χτυπήματα που δέχεται είναι αλλεπάλληλα.

«Είχαμε μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Βικτωρίας. Σε καμία βέβαια περίπτωση δεν δικαιολογείται καμία πράξη αστυνομικού. Αναφέρομαι στο βίντεο που κυκλοφορεί από εχθές το βράδυ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας να διατάσσει ποινική προκαταρκτική εξέταση, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, διέταξε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα για το περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments