Ελλάδα

Βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες [vid]

Βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ουράνιο τόξο στον ουρανό μετά την καταιγίδα στην πόλη των Τρικάλων το απόγευμα της Κυριακής 11 Ιουνίου 2023. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή βελτίωση, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Tο κύμα κακοκαιρίας έπληξε για τα καλά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο από αύριο αναμένεται να σημειωθεί βελτίωση του καιρού. Η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα έχει απομακρυνθεί, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί και θα έχουν εξασθενήσει σε σχέση με σήμερα.

Άιθριος ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πιο αναλυτικά, μέχρι το ξημέρωμα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Με πολλές ώρες ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μόνο στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς, και πιθανόν στα Δωδεκάνησα και τους 27 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Κυριακή (05-11-23) τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και μόνο στην Ήπειρο και τα ορεινά της Πίνδου προβλέπονται λίγες βροχοπτώσεις και πιθανόν οι πρώτες ασθενείς χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments