Διεθνή

Κίνα: Ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αυστραλίας κατά την ομιλία του στην 6η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών

Κίνα: Ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αυστραλίας κατά την ομιλία του στην 6η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών

Πηγή Φωτογραφίας: news.cgtn.com

Ο Άντονι Αλμπανέζι είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Αυστραλίας που επισκέπτεται την Κίνα από το 2016, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Τη βούλησή του για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας εξέφρασε σήμερα ο αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, κατά την ομιλία του στην 6η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών (CIIE) που φιλοξενείται στη Σανγκάη. “Είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια διμερή σχέση με διάλογο και συνεργασία”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο Άντονι Αλμπανέζι είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Αυστραλίας που επισκέπτεται την Κίνα από το 2016, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, οι οποίες είχαν επιδεινωθεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω προστριβών για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, κατηγοριών για κατασκοπεία και σεναρίων για την προέλευση της Covid-19.

Πριν από την αναχώρησή του από την Αυστραλία, χθες Σάββατο, ο Αλμπανέζι είχε δηλώσει ότι η πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ θα σηματοδοτήσει ένα «πολύ θετικό βήμα» προς την εξομάλυνση των τεταμένων διμερών σχέσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments