Διεθνή

Αντζελίνα Τζολί: «Η Γάζα είναι υπαίθρια φυλακή» – Η ανάρτησή της για τον βομβαρδισμό στον καταυλισμό Jabalia

Αντζελίνα Τζολί: «Η Γάζα είναι υπαίθρια φυλακή» – Η ανάρτησή της για τον βομβαρδισμό στον καταυλισμό Jabalia

Πηγή Φωτογραφίας: instagram angelina jolie, Η Αντζελίνα Τζολί, γνωστή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από την ανάρτησή της μιλά για εγκλήματα τα οποία διαπράττονται από την αρχή που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Η Αντζελίνα Τζολί, γνωστή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από την ανάρτησή της μιλά για εγκλήματα τα οποία διαπράττονται από την αρχή που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Η Αντζελίνα Τζολί με νέα ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, καταδικάζει τον χθεσινό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia, στη Γάζα.

Η Αντζελίνα Τζολί, γνωστή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από την ανάρτησή της μιλά για εγκλήματα τα οποία διαπράττονται από την αρχή που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, κατηγορώντας τους ηγέτες των κρατών όλου του κόσμου, πως είναι συνένοχοι σε όσα διαδραματίζονται, εφόσον δεν ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός.

«Αυτός είναι ένας σκόπιμος βομβαρδισμός, ενός εγκλωβισμένου πληθυσμού που δεν έχει πού να διαφύγει. Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και γίνεται γρήγορα μαζικός τάφος. Το 40% αυτών που σκοτώθηκαν είναι αθώα παιδιά. Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί, με την έμπρακτη υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πολίτες – παιδιά, γυναίκες, οικογένειες – τιμωρούνται συλλογικά και απανθρωπίζονται, ενώ στερούνται τροφίμων, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια κατά του διεθνούς δικαίου. Αρνούμενοι να απαιτήσουν ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και εμποδίζοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει ένα και στα δύο μέρη, οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η ηθοποιός.

Ο χθεσινός βομβαρδισμός στη Γάζα αφήνει πίσω του σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, δεκάδες νεκρούς, ενώ σε φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, φαίνονται διασώστες να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από την περιοχή al-Falluja Martyrs Roundabout.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments