Πολιτική

Κώστας Καραμανλής για Μαριέττα Γιαννάκου: Σε όλη της τη ζωή, αγωνιζόταν για τις αρχές της Παράταξής μας

Κώστας Καραμανλής για Μαριέττα Γιαννάκου: Σε όλη της τη ζωή, αγωνιζόταν για τις αρχές της Παράταξής μας

Πηγή Φωτογραφίας: Εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου που διοργάνωσε η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών "Παναθηναϊκή", με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Oμιλία πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων

Εκδήλωση μνήμης για την αείμνηστη πολιτικό Μαριέττα Γιαννάκου, πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής, τιμήθηκε η ξεχωριστή προσωπικότητα της Μαριέττας Γιαννάκου, μιας πρωτοπόρου πολιτικού της μεταπολίτευσης, που σφράγισε με την παρουσία της το δημόσιο βίο.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας καθώς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Κώστας Καραμανλής: Σε όλη της την ζωή, αγωνιζόταν για τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας

«Ξεχώριζε η Μαριέττα από τότε. Σοβαρή και μετρημένη, ευγενής και σεβόμενη την αντίθετη άποψη, αλλά ταυτόχρονα μαχητική, επίμονη, με βαθιά πίστη στις ιδέες της», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε: «η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μια γνήσια Ευρωπαΐστρια. Πιστή στο ιδεώδες της Ευρωπαϊκής ενοποίησης για τη δημιουργία μιας πραγματικά Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης με ομοσπονδιακή δομή. Και είχε, πάνω από όλα, την πεποίθηση ότι, παρά τις αντιξοότητες και τα πισωγυρίσματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε την ικανότητα να εμβαθύνει συνεχώς τη συνεργασία των κρατών και των λαών της και ότι μακροπρόθεσμα η συνολική διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης θα οδηγούσε τελικά στην υλοποίηση του πρωταρχικού Ευρωπαϊκού οράματος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments