Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η αποχώρηση της αριστερής πτέρυγας – Ελιγμοί Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η αποχώρηση της αριστερής πτέρυγας – Ελιγμοί Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Βούτσης και Σκουρλέτης στην πόρτα εξόδου, δημοψήφισμα ζητεί τώρα ο Κασσελάκης.

Την πόρτα της εξόδου ανοίγουν σήμερα οι κ. κ. Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης, αμφότεροι υψηλόβαθμα στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος κ. Στέφανος Κασσελάκης ζητεί, με μια καταστατικά αμφιλεγόμενη κίνηση, τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος με αντικείμενο τις πρόσφατες διαγραφές.

Τα δύο προαναφερόμενα στελέχη αναμένεται να δημοσιοποιήσουν την κίνησή τους με ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες, στην οποία θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αποχωρούν.

Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, τα στελέχη της «Ομπρέλας» αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όμως, τα δύο στελέχη αποφάσισαν να κινηθούν νωρίτερα.

Σκουρλέτης: Κεντροδεξιά μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

Στην επιστολή του ο Πάνος Σκουρλέτης καταγγέλλει «σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στέφανος Κασσελάκης”. 

Όπως σημειώνει «σήμερα για άλλη μια φορά αντί της αναγκαίας συζήτησης και της προσφυγής άμεσα σε συνέδριο επιλέγεται ένας ανορθόδοξος τοξικός πόλεμος στοχεύοντας τις διαφορετικές απόψεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για «ένα σχέδιο αποαριστεροποίησης που θα οδηγήσει στο τέλος της παρουσίας στην Ελλάδα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς μετά από πάνω από μισό αιώνα παρουσίας».

Χαρακτηρίζει, επίσης, «θράσος και ασέβεια» την αναφορά ότι «επί πέντε χρόνια υπονομεύατε το κόμμα» γράφοντας «αν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν καθοριστικά στο να ανατρέψει τους συσχετισμούς και τον οδήγησαν στην κυβέρνηση το 2015 να κατηγορούνται για υπονόμευση».

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται σήμερα από αντιΣΥΡΙΖΑ, λαϊκίστικες και κεντροδεξιές απόψεις. Ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσω. Επιλέγω να συνταχτώ με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια και αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο» καταλήγει ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του προσθέτοντας ότι «η αναγκαιότητα η δίκη μας Αριστερά να είναι παρούσα ως μια δύναμη διεξόδου απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις της σύγχρονης εποχής θα βρει τρόπο έκφρασης» και «σε αυτή την υπόθεση θα συστρατευθούν πολλοί και πολλές παλιοί και κυρίως νέοι..».

Κασσελάκης: Εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές

«Το κόμμα είναι βαριά άρρωστο» υποστήριξε, από την πλευρά του, σε βίντεο που ανάρτησε στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει αύριο από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει δημοψηφίσματα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών (Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας, Τζουμάκας).

Ο κ. Κασσελάκης γράφει μεταξύ άλλων για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη. Δεν είναι διεφθαρμένη όπως η κορυφή της ΝΔ, αλλά είναι άρρωστη. Με στελέχη που προσβάλλουν το ίδιο τους το κόμμα, τους συντρόφους τους, τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρό τους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που με τέτοιες συμπεριφορές ντρέπονται να πουν ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments