Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρή η αντίδραση της αριστερής πτέρυγας

ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρή η αντίδραση της αριστερής πτέρυγας

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αποδοκιμασίες, καυστικές δηλώσεις και αποχώρηση από την Κ.Ε.

Ηχηρή ήταν η απάντηση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση περιέκλειε αποδοκιμασίες, καυστικές δηλώσεις και αποχώρηση από τις εργασίες της Κ.Ε. του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς και ένας από τους τέσσερις διαγραφέντες, φώναζε “Αίσχος!” κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, εκφράζοντας την πλήρη και ηχηρή αντίθεσή του στην προεδρική ομιλία.

Ένας άλλος διαγραφείς, ο Δημήτρης Βίτσας, αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος της αριστεράς φέρεται να δήλωσε “σιγά, μην καθίσω να ακούσω τον Κασσελάκη”.

Με πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη αποχώρησαν από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και τα μέλη της «Ομπρέλας», γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε την πρότασή τους να προηγηθεί συζήτηση για το δημοψήφισμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγήθηκε πρόταση μομφής του Νάσου Ηλιόπουλου στο προεδρείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησαν περίπου 160 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή τα περισσότερα από τα μισά μέλη (300 συνολικά). Πηγές της ΚΕ πάντως, τόνιζαν ότι τα μέλη που αποχώρησαν είναι περίπου 110.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε αποχωρώντας πως ο λόγος της αποχώρησης είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το Προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Σήμερα μετά από την ομιλία του προέδρου και των δυο γραμματέων, η Έφη, ο Διονύσης και εγώ κάναμε μια διαδικαστική πρόταση να συζητηθεί πρώτα το θέμα που έβαλε ο πρόεδρος για το δημοψήφισμα. Είπαμε ότι δεν είναι εύκολο να γίνει συζήτηση κάτω από την σκιά ότι μπορεί να γίνει δημοψήφισμα (…) Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Το προεδρείο δεν δέχτηκε καν να μπει η πρότασή μας σε ψηφοφορία. Είπα να πάει στο τέλος, άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από την επιτροπή και άρα αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι δεν αποχωρεί από το κόμμα.

Πιο αναλυτικά, η επικεφαλής της ομάδας “6 συν 6” δήλωσε πως “σήμερα έθεσα ένα ζήτημα υπαρξιακό που αφορά το διάγγελμα του προέδρου για το δημοψήφισμα. Πρόταση αντιδημοκρατική και διχαστική για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα να την συζητήσουμε άμεσα πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Είπα μάλιστα ότι η συνεδρίαση στην ΚΕ είναι άνευ περιεχομένου. Από την πλευρά του το προεδρείο αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα ψηφοφορίας, υπήρξε απόρριψη, ενώ κατά την γνώμη μου η πλειοψηφία ήθελε να συζητηθεί αυτό το θέμα. Σήμερα το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ καταπατήθηκε βάναυσα. Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα πολιτικής διαφωνίας. Αλλά υπαρξιακό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments