Πολιτική

Πέτσας: Ο Κ. Μητσοτάκης ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα εσωτερικά του [vid]

Πέτσας: Ο Κ. Μητσοτάκης ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα εσωτερικά του [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ACTION 24, Τη θέση του ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εσωτερικό του σπαραγμό διατυπώνει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, ο βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής κ. Στέλιος Πέτσας.  Αναφερόμενος στις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεψε, μεταξύ άλλων, διάσπαση του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.​

Αναμένω διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και αναδιατάξεις στην κεντροαριστερά

Τη θέση του ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εσωτερικό του σπαραγμό διατυπώνει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, ο βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής κ. Στέλιος Πέτσας.  Αναφερόμενος στις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεψε, μεταξύ άλλων, διάσπαση του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.​

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το εάν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζουν αρνητικά την κυβέρνηση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά: «Ο βασικός αντίπαλος σε κάθε κυβέρνηση είναι ο κακός εαυτός της. Όμως, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Χθες, για παράδειγμα, που είχαμε τις γνωστές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ στα Καλύβια, συνομίλησε με πολίτες στην Κερατέα και επισκέφθηκε μια μεγάλη επένδυση της ELPEN στον κλάδο του φαρμάκου στην περιοχή. Επομένως, είναι μέσα στην κοινωνία και ακούει τους πολίτες.

Και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου είναι αυτά που ξέρουμε όλοι και αποτυπώνονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Πρόκειται για την ακρίβεια και, βέβαια, ζητήματα ασφάλειας. Και ο πρωθυπουργός ασχολείται με αυτά τα προβλήματα και ιδίως για την ακρίβεια από τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεδιπλώνουμε τα εργαλεία για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Κάθε ευρώ που περισσεύει από τον προϋπολογισμό επιστρέφει στην κοινωνία. Για παράδειγμα, το καλάθι του νοικοκυριού, το καλάθι των μαθητών, η μόνιμη μείωση τιμών 5% και έχουμε φθάσει στα περίπου 700 αγαθά. Και σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι πάνω από 19 χιλιάδες έλεγχοι που κάνουμε και τα περίπου 7 εκατ. ευρώ πρόστιμα που επιβάλλουμε. Και συνεχίζουμε με αυξήσεις των μισθών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αύξηση των συντάξεων και μείωση των φόρων και των εισφορών. Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στήριξαν και στηρίζουν σε μεγάλο ποσοστό τις επιλογές μας και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχουν ιδεολογικές προκαταλήψεις πίσω από τις επιλογές του πρωθυπουργού. Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη φορολογική βάση, χωρίς να έχουμε μια συλλήβδην αντίληψη ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες. Και το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση και ίσως μετά από αυτή υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις ιδίως, θα έλεγα, αναφορικά με το μαχητό τεκμαρτό εισόδημα. Ότι υπάρχει μαχητό τεκμήριο είναι μια αναφορά που χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας. Περιμένω να δω μετά τη διαβούλευση τι πρόκειται να γίνει για να σχολιάσω το τελικό σχέδιο. Το ποσό που εισπράττουμε σε άμεσους φόρους από φορολογία εισοδήματος είναι μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και, ως προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι υποπολλαπλάσιο, περίπου τρεις φορές κάτω. Έχει σημασία να συνεχίσουμε τη διαρκή μείωση φόρων και εισφορών. Αυτό συμβάλλει πολύ στην αποκάλυψη εισοδημάτων. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο της μείωσης φόρων και εισφορών, όπως κάναμε και στην πρώτη τετραετία, με περισσότερες από πενήντα μειώσεις φόρων για να μειώσουμε την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή».

Και συνέχισε ο Κ . Πέτσας τονίζοντας ότι «χρειάζονται επίσης ηλεκτρονικές συναλλαγές, συνεργασία των φορολογικών διοικήσεων μεταξύ των κρατών και βέβαια, μια συνεργασία στα αυτονόητα. Για παράδειγμα, αν πούμε κανένας φόρος μέχρι 10.000 ευρώ, θα πρέπει να δούμε τις φορολογικές δηλώσεις. Περίπου τρεις στους τέσσερις Έλληνες δηλώνουν κάτω από 15.000 ευρώ εισόδημα, μόλις 2% δηλώνει πάνω από 50.000 ευρώ εισόδημα. Ποιος θα συμβάλλει, έστω λίγο, με βάση το πραγματικό του εισόδημα και τις δυνάμεις του, για άμυνα, για υγεία, για παιδεία; Όλα αυτά που χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος δικαίου; Η καλύτερη λύση λοιπόν, είναι να μειώνουμε διαρκώς φόρους και εισφορές, με σύνεση, χωρίς να διαταράσσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία και την εμπιστοσύνη.

​Σχετικά με το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αντιγραφέας του Στέφανου Κασσελάκη, όπως δήλωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χθες, ο κύριος Πέτσας υποστηρίζει πως «είναι δύσκολο να αντιγράψει κανείς τον κύριο Κασσελάκη. Μας εκπλήσσει δυσάρεστα όλο το τελευταίο διάστημα. Είτε με τοξικές δηλώσεις, όπως για τον κ. Σημίτη, είτε με μια ακραία ρητορική που δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας.​Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός είναι πάντοτε κοντά στον κόσμο. Ο κύριος Μητσοτάκης, από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, έχει επισκεφθεί όλες τις γειτονιές και τους επαγγελματικούς χώρους. Άρα, ο κύριος Κασσελάκης αλλού πρέπει να κοιτάξει για αντιγραφείς. Αυτό που είπε χθες περί αντιγραφής ήταν μόνο για αντιπερισπασμό από τον εσωτερικό σπαραγμό του ΣΥΡΙΖΑ».

​Αναφερόμενος σε πιθανές αποχωρήσεις μελών και στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής υπογραμμίζει πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίοδο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ ,που θα επιδράσει σε όλο το χώρο της κεντροαριστεράς. Περιμένω μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα. Μετά τις ευρωεκλογές, θα υπάρξουν και άλλες διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, κάτι που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κάποια στιγμή, θα υπάρξει στην κεντροαριστερά η έκφραση ενός πιο μεγάλου πόλου, γιατί δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να κινείται με ποσοστά κάτω του 20%. Θα ήθελα έναν πιο ήπιο και πολιτισμένο λόγο από ένα χώρο που να εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments