Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης στον ANT1: «Έτεινα χείρα φιλίας και οι διαφωνούντες μιλούσαν απαράδεκτα για μένα»

Στέφανος Κασσελάκης στον ANT1: «Έτεινα χείρα φιλίας και οι διαφωνούντες μιλούσαν απαράδεκτα για μένα»
Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και τις επιθέσεις που έχει δεχθεί χαρακτηρίζοντάς τες ως τραμπικές.

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και τον δημοσιογράφο Νίκος Χατζηνικολάου. 

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και τις επιθέσεις που έχει δεχθεί χαρακτηρίζοντάς τες ως τραμπικές.

Κατά την εκκίνηση της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε επί του προσωπικού και κλήθηκε να απαντήσει για τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε στην Ελλάδα για να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος. Ο ίδιος είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας που τον έφερε σε επαφή με το ευρύ κοινό. Συμπλήρωσε δε πως ο ίδιος πάντοτε ήθελε να προσφέρει στον τόπο, αλλά τόνισε πως ο ίδιος γι΄αυτό ασχολείται με ζητήματα αρχών και Δημοκρατίας για να μην βρεθούν στη θέση νέοι απόδημοι να πουν «πού πάω να μπλέξω» στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη χώρα.

Αναφορικά με το γιατί δεν συνέχισε την επαγγελματική καριέρα ο κ. Κασσελάκης είπε πως είδε ένα κενό στον προοδευτικό χώρο λέγοντας πως ο ίδιος ήταν ο μόνος που είχε θέσεις και προτάσεις κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την κατηγορία πως «είναι δεξιός» και τη σύγκριση με τον Τραμπ: Ναι, είμαι αριστερός, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Αναφερόμενος στον Τραμπ, ο ίδιος είπε πως αυτός που προκάλεσε τους οπαδούς του να αντιδράσουν απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα, και συνέκρινε πως όσοι δεν αποδέχονται και στον ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα, θυμίζουν τραμπικές μεθόδους.

Για τα άρθρα με θετικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Έχω γράψει πολλά άρθρα, όπως και τον Μπάιντεν, ενώ όσοι κατακρίνουν δεν καταλαβαίνουν τι σκέφτονταν οι νέοι Έλληνες εκείνη την εποχή, είπε, λέγοντας πως η συμμετοχή έδειχνε μία ενσυναίσθηση, μία διάθεση για συνεισφορά. 

«Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον γνώριζα από το 2012, επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα για πολλούς λόγους. Γνωρίζοντας και τους δύο προσωπικά, μπορώ να σας πω πως το ποιόν ενός ανθρώπου δεν συγκρίνεται του ενός με τον άλλον. Ποτέ δεν θα έμπαινε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κουλτούρα στο Μαξίμου που θα έκανε παρακολουθήσεις. Ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματικά πονάει τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Το έχω ζήσει από κοντά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως ο ίδιος χρεώνει τις παρακολουθήσεις προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι προσωπική μου εκτίμηση, δεν είμαι εγώ εισαγγελέας», είπε.

Αναφορικά με τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές συγκρούσεις ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως έτεινε χείρα φιλίας, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε τέτοια υπονόμευση.

Σχετικά με την διαρροή για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είπε πως έχει εξαιρετική σχέση και διέψευσε πως ο πρώην πρωθυπουργός του έχει αρνηθεί συνάντηση. «Έχω υπάρξει ο πρώτος ο οποίος είπα ότι θα τηρήσω το καταστατικό του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Επί του προσωπικού – Ο γάμος με τον Τάιλερ και η τεκνοθεσία

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο ΑΝΤ1 πρόβαλε απόσπασμα συνέντευξης και του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ, με τον κ. Κασσελάκη να αστειεύεται και να λέει πως εκείνος είναι καλύτερος από τον ίδιο στις συνεντεύξεις. 

Αναφερόμενος στον γάμο του είπε πως ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια του και πως είναι υπερήφανος για τον σύζυγό του.

Αναφερόμενος στα όσα είπε για την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη σε όσους έθιξε. Ο ίδιος είπε πως υπάρχει διαφορά κουλτούρας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και φυσικά θα ήθελε να αποκτήσει παιδιά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετήσει την ισότητα», είπε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως το έχει προτείνει από πέρσι στη Βουλή. Αναφορικά με το τετ α τετ με τον κ. Μητσοτάκη είπε πως το συζήτησαν με τον πρωθυπουργό να του λέει πως θα έρθει στη συζήτηση εντός της τετραετίας (σ.σ. ο γάμος των ομοφύλων). «Ισότητα σημαίνει ισότητα, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Όνειρό μου είναι ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδας να ζήσει το όνειρό του στη χώρα του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments