Διεθνή

Το Ισραήλ δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες παιδιών που απήχθησαν από τη Χαμάς

Το Ισραήλ δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες παιδιών που απήχθησαν από τη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: twitter @IDF,Φωτογραφίες παιδιών που έχουν απαχθεί από την Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ. «Ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, όμως 40 παιδιά κρατούνται όμηροι από τρομοκράτες στη Γάζα», με αυτά τα λόγια ξεκινούν την ανάρτησή του ο στρατός του Ισραήλ.

“Εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από αιμοβόρους χασάπηδες” αναφέρει το Ισραήλ

Φωτογραφίες παιδιών που έχουν απαχθεί από την Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ. «Ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, όμως 40 παιδιά κρατούνται όμηροι από τρομοκράτες στη Γάζα», με αυτά τα λόγια ξεκινούν την ανάρτησή του ο στρατός του Ισραήλ.

«Παιδιά που είδαν τις οικογένειές τους να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια τους. Παιδιά που έχασαν την αθωότητά τους. Παιδιά που εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από αιμοβόρους χασάπηδες. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι να επιστρέψουν όλα στα σπίτια τους» προσθέτουν.

Λευκός Οίκος: Πιθανόν να απελευθερωθούν πάνω από 12 όμηροι της Χαμάς που απήχθησαν από το Ισραήλ

«Ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ» είχε επισημάνει ο Λευκός Οίκος για μια ενδεχόμενη συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων του Ισραήλ και του Κατάρ που κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Φάινερ δήλωσε ότι η συμφωνία θα οδηγήσει στην απελευθέρωση σημαντικού αριθμού, συγκεκριμένα άνω των 12 ομήρων που απήχθησαν από την Χαμάς, και πιθανότατα θα περιλαμβάνει μια παρατεταμένη παύση των μαχών, που θα επιτρέψει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, κάτι που εδώ και καιρό θέτουν επί τάπητος οι δυνάμεις της Δύσης.

«Αυτό που μπορώ να πω σε αυτό το σημείο είναι ότι τα θέματα εκείνα που εκκρεμούν σε μια πολύ περίπλοκη, ευαίσθητη διαπραγμάτευση, έχουν περιοριστεί» δήλωσε συγκεκριμένα ο Φάινερ στην εκπομπή Meet the Press του NBC.

 «Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά απ’ ό,τι ήμασταν εδώ και αρκετό καιρό για την επίτευξη της συμφωνίας» πρόσθεσε.

Ωστόσο προειδοποίησε: «Ευαίσθητες διαπραγματεύσεις όπως αυτή, μπορούν να καταρρεύσουν την τελευταία στιγμή».

Ισραήλ: Θέμα ημερών μία συμφωνία

Το Ισραήλ ελπίζει ότι σημαντικός αριθμός ομήρων πιθανόν να απελευθερωθεί από την Χαμάς «τις επόμενες ημέρες» είχε δηλώσει ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Μάικλ Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week του δικτύου ABC.

«Ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες», είχε πει.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε στις 15 Νοεμβρίου ότι οι μεσολαβητές του Κατάρ επιδιώκουν συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς για την ανταλλαγή 50 ομήρων με τριήμερη κατάπαυση του πυρός επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, επί του παρόντος έχει συμφωνηθεί ένα γενικό πλαίσιο, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments