Ελλάδα

Λούκα Κατσέλη: Η γνωριμία της με τον Γεράσιμο Αρσένη – «Μας παρακολουθούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου»

Λούκα Κατσέλη: Η γνωριμία της με τον Γεράσιμο Αρσένη – «Μας παρακολουθούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου»

Πηγή Φωτογραφίας: inkefalonia.gr

Κατσέλη για Γεράσιμο Αρσένη: Η κρίση των Ιμίων τον τυραννούσε μέχρι το θάνατό του

Σε αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Γεράσιμο Αρσένη, προχώρησε η Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στιγμές» του One Channel.

Η πρώην βουλευτής και υπουργός σχολίασε πώς γνώρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου στον Τορόντο και πώς συμμετείχε στο ΠΑΚ. Αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον τότε «τσάρο» της Οικονομίας, λέγοντας πως συνάντησε πρώτη φορά τον Γεράσιμο Αρσένη στο συνέδριο του Παντείου το 1980.

Όπως είπε γελώντας, ο πρώτος που κατάλαβε τη σχέση της με τον Γεράσιμο Αρσένη ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου γιατί: «Μας παρακολουθούσαν και τους δύο. Μας παρακολουθούσαν γιατί φώναξε ο Ανδρέας τον Γεράσιμο και του το είπε, οπότε το 1984 επισημοποιήσαμε το δεσμό μας και παντρευτήκαμε». Η κ. Κατσέλη συμπλήρωσε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε να τους παντρέψει με πολιτικό γάμο, παρά το ότι είχε θεσμοθετηθεί εκείνη την περίοδο από το ΠΑΣΟΚ.

«Ο Ανδρέας δεν ήθελε να κάνουμε πολιτικό γάμο. Τελικά έγινε. Ήταν ο κουμπάρος μας μαζί με τη Μαργαρίτα και ο γάμος έγινε σε κλειστό κύκλο στο δημαρχείο της Αθήνας».

«Δεν ξεπέρασε ποτέ την κρίση των Ιμίων» H Λούκα Κατσέλη έκανε εκτενή αναφορά στα Ίμια, λέγοντας ότι εκείνη την κρίση, δεν ξεπέρασε ποτέ ο Γεράσιμος Αρσένης μέχρι και τον θάνατό του το 2016. «Ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Ίσως η πιο δύσκολη ήταν τα Ίμια. Η κρίσις των Ιμίων την οποία δεν την ξεπέρασε ποτέ. Γιατί πίστευε ότι έπρεπε να είχε παραιτηθεί εκείνο το βράδυ και δεν το έκανε. Γιατί μόλις είχε προηγηθεί ένα μήνα, δύο μήνες η εκλογή πρωθυπουργού που την είχε χάσει για δύο ψήφους… Γιατί θα συνδεόταν με αυτό και μέχρι και το τέλος της ζωής του ουσιαστικά βασανιζόταν από αυτό.

Και ήθελε να γράψει για τα Ίμια. Αισθανόταν πολύ βάρος. Κι ενώ είχε κάνει τόσα πράγματα, και σε κάθε υπουργείο που πέρασε, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα και πολύ δυνατές αξιακές βάσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments