Πολιτική

Αλλάζει ο χάρτης της Βουλής – Συγκροτείται νέα ΚΟ

Αλλάζει ο χάρτης της Βουλής – Συγκροτείται νέα ΚΟ

Πηγή Φωτογραφίας: [365210] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι νέοι συσχετισμοί ανάμεσα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων.

Ύστερα από τη σημερινή αποχώρηση 9 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των πολιτικών κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 158 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, «Σπαρτιάτες» 11, «Νίκη» 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, Ανεξάρτητοι 14.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι, αμέσως μετά τις εθνικές βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνολικά 47 βουλευτές. Με την αποχώρηση των βουλευτών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, μειώθηκαν στους 45 και με την σημερινή ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών έμειναν συνολικά 36.

Η ομαδική αποχώρηση των 9 βουλευτών έρχεται να προστεθεί στις ανεξαρτητοποιήσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, ανεβάζοντας τον αριθμό των βουλευτών εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε 11. Αριθμός ικανός για τη δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αναμένεται να είναι και το επόμενο βήμα. Οι διεργασίες για τον σχηματισμό του νέου κόμματος είναι πυρετώδεις. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι επικεφαλής θα τεθεί ο Αλέξης Χαρίτσης, που αυτή την ώρα θεωρείται το πιο κατάλληλο πρόσωπο, καθώς δεν συγκαταλέγεται στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού οι αποσκιρτήσαντες βουλευτές καταφέρουν να φτιάξουν κοινοβουλευτική ομάδα, θα στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα απαριθμώντας ποιοι είναι και τον ρόλο που έχει ο καθένας, καθώς και το όνομα της ομάδας τους. Και γι’ αυτό, τις επόμενες ημέρες θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου με στοίχημα η πρώτη τους εμφάνιση ως κοινοβουλευτική ομάδα να είναι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Υπενθυμίζεται πως από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2024 σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ενώ συνεχίζεται στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Ως επικρατέστερος για επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας φέρεται ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης.

Βασικές ερωτήσεις είναι κατά πρώτον, ποια θα είναι η ονομασία της διαμορφούμενης κοινοβουλευτικής τους ομάδας, δεύτερον πού θα βρίσκονται τα γραφεία τους εντός της Βουλής και τρίτον πού θα κάθονται μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Αν και στο τελευταίο ερώτημα, η απάντηση είναι ότι το πιο πιθανό είναι να κάθονται πίσω από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments