Πολιτική

Ζήτημα ωρών η αποχώρηση της Ομάδας Αχτσιόγλου

Ζήτημα ωρών η αποχώρηση της Ομάδας Αχτσιόγλου

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Μια ανάσα από την επισημοποίηση της αποχώρησης τους από την Κουμουνδούρου φέρεται να είναι το «μπλοκ Αχτσιόγλου».

Μια ανάσα από την επισημοποίηση της αποχώρησης τους από την Κουμουνδούρου φέρεται να είναι το «μπλοκ Αχτσιόγλου», με τα στελέχη της ομάδας να βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις προκειμένου να καθορίσουν τα βήματα των επόμενων ωρών.

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι «6+6» την Πέμπτη, θα ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από το κόμμα, με την διάσπαση να γίνεται όλο και πιο φανερή. Η ανακοίνωσή της ομάδας αναμένεται μάλιστα ακόμα και πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απόφαση που αναμένεται να πάρουν θα είναι να μην δώσουν το παρόν στην ΠΓ.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκαλέσει Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – με προφανή στόχο να πιέσει τους διαφωνούντες να πάρουν θέση αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν από το κόμμα.

Αν δεν εμφανιστεί η ομάδα των «6+6», που αριθμεί 7 βουλευτές -Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου-, σημαίνει ότι θα έχει αποφασίσει να απαντήσει με πράξεις.

Αποχώρηση σχεδόν σύσσωμου του τομέα Δικαιωμάτων

Την ίδια στιγμή, την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε η συντριπτική πλειοψηφία του τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, του οποίου υπεύθυνος ήταν ο Πάνος Λάμπρου, εκ των κορυφαίων στελεχών της «Ομπρέλας».

Μεταξύ των στελεχών που δηλώνουν αποχώρηση είναι ο υπεύθυνος του τμήματος, αλλά και η Βασιλική Κατριβάνου, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η Αννέτα Καββαδία.

Τα τέσσερα συγκεκριμένα στελέχη έχουν… αποχωρήσει ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Ομπρέλας που συνυπέγραφαν το αντίστοιχο κείμενο.

Στο κείμενο που μοίρασαν στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς, με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις».

Προεξοφλούν, ακόμη, πως «τη σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων σε όλη τη χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, Αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments