Διεθνή

ΠΟΥ: Ζητά στοιχεία από την Κίνα για κρούσματα πνευμονίας σε παιδιά

ΠΟΥ: Ζητά στοιχεία από την Κίνα για κρούσματα πνευμονίας σε παιδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Mark Schiefelbein | Συντελεστές: AP,Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Κίνα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις «ομάδες ασθενών με μη διαγνωσμένη πνευμονία», που φέρονται να εξαπλώνονται μεταξύ των παιδιών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο ΠΟΥ καλεί τους ανθρώπους στην Κίνα να λάβουν μέτρα για τη μείωση της μετάδοσης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Κίνα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις «ομάδες ασθενών με μη διαγνωσμένη πνευμονία», που φέρονται να εξαπλώνονται μεταξύ των παιδιών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Δημοσιεύματα μη κρατικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα παιδιατρικά νοσοκομεία σε περιοχές της Κίνας έχουν κατακλυστεί από άρρωστα παιδιά.

Οι κινεζικές αρχές έχουν αποδώσει την έξαρση των ασθενειών που μοιάζουν με γρίπη αυτόν τον χειμώνα στην άρση των μέτρων Covid.

Ο ΠΟΥ καλεί τους ανθρώπους στην Κίνα να λάβουν μέτρα για τη μείωση της μετάδοσης.

Σε ανακοίνωσή του, ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι ήθελε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και από το ProMed – ένα παγκόσμιο σύστημα επιτήρησης κρουσμάτων – για «ομάδες μη διαγνωσμένων πνευμονιών σε παιδιά στη βόρεια Κίνα».

Η πνευμονία είναι ένας γενικός ιατρικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια λοίμωξη και φλεγμονή των πνευμόνων. Μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς ιούς, βακτήρια ή μύκητες.

Μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του ΠΟΥ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua δημοσίευσε την Πέμπτη άρθρο στο οποίο αναφέρονταν αξιωματούχοι της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC) της Κίνας που έλεγαν ότι δίνουν μεγάλη προσοχή στη διάγνωση και τη φροντίδα των παιδιών με αναπνευστικές ασθένειες.

Αν και οι αναφορές στην Κίνα και σε ένα κύμα μόλυνσης μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα στους ανθρώπους, καθώς φέρνουν μνήμες από την πανδημία του Covid-19, είναι καλή πρακτική για τον ΠΟΥ να ζητάει σαφήνεια. Όμως, μέχρι να απαντήσει το Πεκίνο, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε γιατί ήρθε αυτή η έξαρση των λοιμώξεων.

Πηγή: BBC

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments