Πολιτική

Χρήστος Σπίρτζης: Υπέρ της προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη [vid]

Χρήστος Σπίρτζης: Υπέρ της προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365264] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ "717" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθάρισε πως συναινεί στη συγκρότηση Προανακριτικής

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των Τεμπών τάχθηκε ο πρώην υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθάρισε: «Επιθυμώ να διερευνηθούν όλα τα έργα και οι διαγωνισμοί του υπουργείου από 2015 έως 2019 που υπηρέτησα».

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι τάσσομαι υπέρ της συγκρότησης της επιτροπής και να ζητήσω απ όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης» είπεχαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η Βουλή οφείλει να δει κάθε πτυχή της σύμβασης 717 και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. «Δεν αρκεί η σύσταση της εξεταστικής που συστάθηκε. Θέλω μια οριστική απάντηση στην προσπάθεια της ΝΔ με στόχο τη διάχυση πολιτικών ευθυνών και την καμπάνια “που είναι ο Σπίρτζης”», προσέθεσε και υπογράμμισε ότι πλέον δίνεται σε όλους η ευκαιρία να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Μαλιστα ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρχουν ευθύνες τότε αυτές είναι δικές του και όχι του Αλέξη Τσίπρα ή της κυβέρνησης Τσίπρα. «Δεν επιθυμώ να στοχοποιηθεί το κόμμα ή η παράταξη». Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης πρότεινε να ενεργοποιηθεί η διάταξη του Χάρη Καστανίδη του 2011 για σύσταση τριμελούς επιτροπής ανώτατων δικαστικών, «γιατί έτσι η δικαιοσύνη θα συνδράμει στην ουσιαστική διερεύνηση των ευθυνών». Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να έχει την ίδια μεταχείριση που έχει κάθε πολίτης, δηλαδή να μην υπάρξει παραγραφή λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments