Καιρός

ΕΜΥ: Νέο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία Bettina – Περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά

ΕΜΥ: Νέο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία Bettina – Περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ"- ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πότε θα εξασθενήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-11-2023/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η κακοκαιρία Bettina υποχωρεί, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένηση των φαινομένων (βροχοπτώσεων, χιονοπτώσεων και καταιγίδων), ενώ σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Ο χρωματικός κώδικας του ευρωπαϊκού συστήματος MeteoAlarm για την κακοκαιρία γίνεται πορτοκαλί.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή (26-11-23) πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται:

α. στα δυτικά βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

β. στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά

Σαρώνει σε όλη τη χώρα η κακοκαιρία Bettina. Έντονες χιονοπτώσεις έχουν πλήξει από το απόγευμα του Σαββάτου στη Δυτική Μακεδονία, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και μέσα στην πόλη της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών και της Πτολεμαΐδας.

Ακόμη, πυκνό χιόνι έπεσε και στο Καρυδοχώρι του Δήμου Σιντικής στις Σέρρες.

Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα δέκα εκατοστά και ολόκληρος ο ορεινός όγκος του Λαϊλιά είναι ντυμένος στα λευκά.

Στη Φλώρινα, έπεσε και ο μεγαλύτερος όγκος του χιονιού αρκετές κοινότητες (Σκοπιά, Δροσοπηγή, Φλάμπουρο, Κλαδοράχη, Ιτιά, Αρμενοχώρι, Μελίτη, ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου κ.ά.) έμειναν για ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω βλαβών που δημιούργησε η κακοκαιρία στο δίκτυο.

Υπό το μηδέν οι θερμοκρασίες στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και οι πρώτες νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν και στον Χορτιάτη.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, τα πρώτα χιόνια έκανα την εμφάνιση τους και στο Ωραιόκαστρο. Η κακοκαιρία, χτυπά κυρίως την Δυτική Μακεδονία, όπου και εκεί τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις και στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων, καθώς και στη Μηλιά Μετσόβου. Οι ισχυροί άνεμοι που σάρωσαν την Πρέβεζα, είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση δέντρων, τόσο περιφερειακά της πόλης, όσο και στο κέντρο της.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε αλλεπάλληλες κλήσεις. Μάλιστα, ένα δέντρο καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω σε καλώδιο της ΔΕΗ.

Ακόμη, στις 10:00 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας, καθώς στη θέση Τέροβο έπεσε δέντρο. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments