Αθλητισμός

Τα 71 ματς σε 14 μήνες του ασταμάτητου Τσέριν [vid]

Τα 71 ματς σε 14 μήνες του ασταμάτητου Τσέριν [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365000] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πέρα απ’ τον βιονικό “Τούκου” Παλάσιος, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα 101 απ’ τα 107 παιχνίδια που θα μπορούσε να λάβει μέρος με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,5 χρόνια

Ο “non-stop” Άνταμ Τσέριν μετρά 71 αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την εθνική Σλοβενίας μέσα σε 14 μήνες και αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο και περιουσιακό στοιχείο για τους πράσινους.

Πέρα απ’ τον βιονικό “Τούκου” Παλάσιος, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα 101 απ’ τα 107 παιχνίδια που θα μπορούσε να λάβει μέρος με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,5 χρόνια, οι πράσινοι διαθέτουν στο ρόστερ τους κι άλλον έναν παίκτη, ο οποίος έχει σπάσει κάθε… κοντέρ, σε ακόμη μικρότερο χρονικό διάστημα:

Τον “non-stop” Άνταμ Τσέριν, ο οποίος έχει σπάσει τα κοντέρ απ’ τη μέρα που έβαλε τη φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς.

Τόσο με τον Παναθηναϊκό, όσο και με την εθνική Σλοβενίας, στην οποία σταθεροποιήθηκε πλέον ως βασικότατο στέλεχός της. Οι Σλοβένοι ρεπόρτερ μάλιστα, λένε αστειευόμενοι πλέον, πως ο ομοσπονδιακός Ματίας Κεκ ξεκινάει πια την ενδεκάδα απ’ τον Γιάν Όμπλακ και τον Τσέριν και μετά προσθέτει άλλους εννέα παίκτες.

Τόσο μεγάλη είναι η εμπιστοσύνη που έχει ο 62χρονος τεχνικός για τον 24χρονο μέσο, ο οποίος τον δικαίωσε περίτρανα όντας ένα απ’ τα “κλειδιά” στον δρόμο προς την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro 2024 και την επιστροφή της στα τελικά της διοργάνωσης μετά από 24 χρόνια.

Άλλη τόση είναι κι η εμπιστοσύνη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προς τον Τσέριν, ο οποίος αποκτήθηκε εντελώς “αθόρυβα” ένα βράδυ του Ιούνη του 2022 απ’ τη Νυρεμβέργη αντί μόλις 450.000 ευρώ και μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο έχει καταφέρει να γίνει ένα απ’ τα πλέον πολύτιμα “γρανάζια” της μηχανής του Παναθηναϊκού.

Ναι, η πρώτη κίνηση επένδυσης πάνω έγινε με την προοπτική να αποτελέσει μία εναλλακτική επιλογή για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Όμως ο γεννημένος τον Ιούλιο του 1999 στη μικρή πόλη Ιντρίγια (μία… ανάσα απ’ τα ιταλοσλοβενικά σύνορα) μέσος φρόντισε να διαψεύσει τους πάντες.

Κέρδισε με το σπαθί του μεμιάς φανέλα βασικού, ήταν κομβικότατος για τον Παναθηναϊκό στην περσινή πρώτη σεζόν του στην ομάδα και φέτος, αφού ξεπέρασε το οστικό οίδημα που υπέστη στο τρίτο φιλικό της προετοιμασίας, δείχνει μία ακόμη πιο βελτιωμένη version του εαυτού του.

Ο παίκτης που λατρεύει κάθε προπονητής

Ξέχειλος πλέον από αυτοπεποίθηση, πίστη στις δυνατότητές του, μεγαλύτερες παραστάσεις, αλλά κι αέρα στις κινήσεις του, εξέλιξε το παιχνίδι του και τον ρόλο του στη μεσαία γραμμή, παραμένοντας αυτό που ήταν: Ταπεινός, μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας κι “αθόρυβος”.

Ο παίκτης που λατρεύει να έχει στο ρόστερ του κάθε προπονητής κι ένα απ’ τα τρία πιο σημαντικά πρότζεκτ που έχει ο Παναθηναϊκός, μαζί με τον εντυπωσιακό Φώτη Ιωαννίδη και τον Γιώργο Βαγιαννίδη.

Ο πιο ακούραστος κεντρικός χαφ του πρωταθλήματος και μία απ’ τις μεγαλύτερες σταθερές στο γήπεδο για το “τριφύλλι”, μετρώντας ούτε λίγο-ούτε πολύ 71 αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την εθνική Σλοβενίας μέσα σε 14 μήνες (σερί) μπάλας κι αγώνων στο υψηλότερο επίπεδο.

Έχει χάσει μόλις έξι ματς με τον Παναθηναϊκό

Πέρσι έπαιξε στα 40 απ’ τα 42 ματς των πράσινων σε Stoiximan Super League (34), Κύπελλο Ελλάδας (4) και προκριματικά Europa Conference League!

Έχασε μόνο το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο (1-0) λόγω ενός μικροτραυματισμού και την εκτός έδρας νίκη (1-0) επί του ΠΑΣ Γιάννινα λόγω καρτών.

Φέτος έχασε τα δύο πρώτα ματς των καλοκαιρινών προκριματικών του Champions League κόντρα στην Ντνίπρο, ενώ δεν έπαιξε καθόλου στην εντός έδρας ήττα απ’ την ΑΕΚ (1-2) στις 25 Σεπτεμβρίου και στο εξ αναβολής ματς με τον Ατρόμητο (8/10) για λόγους rotation.

Στα υπόλοιπα 17 παιχνίδια ήταν εκεί, ξεκινώντας βασικός στα 13 εξ αυτών, ενώ ήρθε απ’ τον πάγκο στα υπόλοιπα 4. Συνολικά έχει παίξει στα 57 απ’ τα 63 ματς που θα μπορούσε να παίξει με τον Παναθηναϊκό απ’ την εκκίνηση της περσινής σεζόν, ήτοι στο 90,5% των αγώνων!

Το 10/10 σε 90λεπτα στην προκριματική φάση

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το σερί του και με την εθνική Σλοβενίας. Όσον καιρό ανήκει στον Παναθηναϊκό μετράει 14 στα 14 παιχνίδια στα οποία είχε 90λεπτη παρουσία (το γενικό σερί του είναι 16/16).

Είναι ο μοναδικός Σλοβένος που δεν έχασε ούτε… δευτερόλεπτο στα 10 ματς της προκριματικής σειράς του Euro 2024 κι ένας απ’ τους εννέα παίκτες σε όλα τα προκριματικά που είχε 10/10 σε 90λεπτα.

Κάπως έτσι προκύπτει κι αυτή η τρομερή επίδοση των 71 αγώνων στους τελευταίους 14 μήνες σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Τσέριν να μην καταλαβαίνει τίποτα.

Η επιβράβευση που θα έρθει σύντομα

Ο Σλοβένος είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και περιουσιακό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό, δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή των πράσινων να επενδύσουν πάνω του τον Ιούνιο του 2022 ένα ποσό μόλις 450.000 ευρώ κι ένα 4ετές συμβόλαιο, δίχως να αφήσουν ποσοστό μεταπώλησης στη Νυρεμβέργη. Σ’ ένα τρομερό “value for money” deal που το εξαργυρώνουν ήδη μέσα στο γήπεδο.

Η δε πρόθεση που υπάρχει απ’ την πλευρά των ανθρώπων του “τριφυλλιού” είναι εν ευθέτω χρόνω να τον δέσουν με ένα ακόμα πιο ισχυρό συμβόλαιο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και βελτιωμένων αποδοχών, με βάση και τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχει πλέον στην ομάδα.

Κι ενόψει Euro 2024, όπου ο Τσέριν είναι πολύ πιθανό να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του με την εθνική Σλοβενίας…

Πηγή: panathinaikoscosmosteam

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments