Διεθνή

Γερμανία: Βόμβα από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας – Ζητά πρόωρες εκλογές

Γερμανία: Βόμβα από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας – Ζητά πρόωρες εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Γερμανία στις 9 Ιουνίου 2024, ταυτόχρονα με ευρωεκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ

Αναστάτωση στη Γερμανία. Ο Μάρκους Ζέντερ ζητάει πρόωρες εκλογές, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Γερμανία στις 9 Ιουνίου 2024, ταυτόχρονα με ευρωεκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», προσθέτοντας ότι το αίτημα του απορρέει από την δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Γερμανία και τις έντονες διαφωνίες που υπάρχουν εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Μονάχου, προσέθεσε πως μετά τις πρόωρες εκλογές, μια επιλογή θα ήταν μια κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το CSU. Παράλληλα ο Μάρκους Ζέντερ απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο συμμαχίας μεταξύ του Λαϊκού Κόμματος και των Πρασίνων και σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι οι Φιλελεύθεροι (FDP) αποτελούν πλέον μακροπρόθεσμα σταθερό κυβερνητικό εταίρο.

Ο Μάρκους Ζέντερ εμφανίστηκε ξεκάθαρα αντίθετος στο ενδεχόμενο κατάργησης ή μεταρρύθμισης του «φρένου χρέους». Η αντιπολίτευση είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τη Γερμανία, σημείωσε, αλλά διευκρίνισε ότι «η βοήθεια δεν έγκειται στην κατάργηση του φρένου χρέους ή στην αποδυνάμωσή του». «Αυτό το απορρίπτουμε. Σε αυτό συμφωνούν οι ηγέτες του CDU και του CSU. Θα ήταν ο λάθος τρόπος να το κάνουμε τώρα», πρόσθεσε και κάλεσε τον καγκελάριο Σολτς να καταστήσει σαφές ότι δεν προγραμματίζει κάτι τέτοιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments