Διεθνή

Reuters: Κώλυμα με τους Ισραηλινούς ομήρους – Αξιολογείται η λίστα [vid]

Reuters: Κώλυμα με τους Ισραηλινούς ομήρους – Αξιολογείται η λίστα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Αξιωματούχος ενημέρωσε πως οι δύο πλευρές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τους καταλόγους των  ομήρων και των Παλαιστίνιων κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν.

Αξιωματούχος ενημέρωσε πως οι δύο πλευρές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τους καταλόγους των  ομήρων και των Παλαιστίνιων κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν.

Αξιωματούχος ενημέρωσε πως οι δύο πλευρές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τους καταλόγους των  ομήρων και των Παλαιστίνιων κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι διαμεσολαβητές του Κατάρ εργάζονται με το Ισραήλ και τη Χαμάς για την επίλυση των ζητημάτων και την αποφυγή καθυστερήσεων.

«Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τους σημερινούς καταλόγους. Το Κατάρ συνεργάζεται και με τις δύο πλευρές για να το επιλύσει και να αποφύγει τις καθυστερήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τη Haaretz, Ισραηλινοί αξιωματούχοι εντόπισαν προβλήματα στον κατάλογο των 11 ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν από τη Χαμάς.

Αξιωματούχοι που εξέτασαν τον κατάλογο των ισραηλινών ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν τη Δευτέρα εντόπισαν ζητήματα σε αυτόν και οι οικογένειες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη.

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες της εκεχειρίας το Ισραήλ υπέβαλε τα ονόματα των Παλαιστίνιων γυναικών και εφήβων που θα απελευθέρωνε από τη φυλακή και η Χαμάς υπέβαλε τα ονόματα των Ισραηλινών πολιτικών ομήρων που θα απελευθέρωνε τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την απελευθέρωση.

«Αξιολογείται η λίστα»

Το πρωί της Δευτέρας το Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ ανακοίνωσε πως «συζητείται ο κατάλογος που παρελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο οποίος αξιολογείται τώρα στο Ισραήλ. Θα δοθούν πρόσθετες πληροφορίες όταν είναι δυνατόν».

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο περί τίνος πρόκειται και αν το Ισραήλ έχει πρόβλημα με τη λίστα, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει 11 απαχθέντες.

Ανοιχτός σε παράταση ο Νετανιάχου

Υπέρ της επέκτασης κατάπαυσης του πυρός, ανταλλαγής ομήρων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στην περίπτωση που η παράταση διευκόλυνε την απελευθέρωση άλλων δέκα ομήρων ημερησίως.Τυπικά, η ανακωχή ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, με την απελευθέρωση του τέταρτου γκρουπ ομήρων. Παράσταση της ανακωχής επιθυμεί και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Συνολικά έχουν απελευθερωθεί 63 από τους περίπου 240 ομήρους που κρατούνται στη Γάζα μετά την απαγωγή τους, στις 7 Οκτωβρίου. Από αυτούς, οι 39 αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο της συμφωνίας προσωρινής παύσης του πυρός που προβλέπει την απελευθέρωση 50 γυναικών και παιδιών, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων.

«Φέραμε πίσω ένα ακόμα γκρουπ ομήρων, παιδιά και γυναίκες και είμαι συγκινημένος μέχρι τα βάθη της καρδιάς μου, ολόκληρο το έθνος είναι, όταν βλέπουμε οικογένειες να επανενώνονται», δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στο οποίο ανέφερε ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Όπως είπε ο Νετανιάχου, μίλησαν για την απελευθέρωση της 4χρονης Αβιγκέιλ. «Τι χαρά να τη βλέπουμε μαζί μας. Αλλά και από την άλλη, πόση λύπη για το γεγονός ότι επιστρέφει στην πραγματικότητα χωρίς τους γονείς της».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η παρούσα εκεχειρία μπορεί να παραταθεί, προκειμένου να απελευθερωθούν και άλλοι όμηροι. «Για κάθε ημέρα επιπλέον 10», σημείωσε.

«Στο τέλος της συμφωνίας, θα επιστρέψουμε με όλη μας τη δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους μας: να καταστρέψουμε τη Χαμάς και να επιβεβαιώσουμε ότι η Γάζα δεν θα επιτρέψει σε αυτό που ήταν και φυσικά, να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments