Αθλητισμός

Μπέλιγχαμ εσύ παιχταρά! Ένα γκολ ανά 92 λεπτά [vid]

Μπέλιγχαμ εσύ παιχταρά! Ένα γκολ ανά 92 λεπτά [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot judebellingham, O 20χρονος Άγγλος διεθνής μέσος έχει προλάβει σε ελάχιστο διάστημα να πείσει τους πάντες στην ισπανική πρωτεύουσα πως τα 103 εκ. ευρώ που ξοδεύτηκαν αποτελούν σίγουρη επένδυση.

O 20χρονος Άγγλος διεθνής μέσος έχει προλάβει σε ελάχιστο διάστημα να πείσει τους πάντες στην ισπανική πρωτεύουσα πως τα 103 εκ. ευρώ που ξοδεύτηκαν αποτελούν σίγουρη επένδυση.

Στις 14 Ιουνίου 2023 η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει την απόκτηση του Τζουντ Μπέλιγχαμ από την Ντόρτμουντ, με τον Άγγλο να υπογράψει συμβόλαιο 6 ετών. Οι Βεστφαλοί θα βάλουν στα ταμεία τους 103 εκ. ευρώ ως εγγυημένο ποσό. Μαζί με διάφορα bonus (άλλα εύκολα άλλα λιγότερο εύκολα) το ποσό μπορεί να φτάσει τα 133,9 εκ. ευρώ. Από το συνολικό ποσό η Μπέρμιγχαμ θα λάβει περίπου 9 εκ. ευρώ. Από το ντεμπούτο του Μπέλιγχαμ στις 12 Αυγούστου στο Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικ μέχρι την τελευταία αγωνιστική υποχρέωσή του με τη Ρεάλ, δηλαδή τη νίκη επί της Νάπολι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League έχουν περάσει 109 ημέρες. Τι λέτε; Μέχρι στιγμής η επένδυση έχει αποδώσει; Το ερώτημα είναι προφανώς ρητορικό.

Money Well Spent

Ο 20χρονος χρειάστηκε 109 ημέρες για να πετύχει 15 γκολ στα πρώτα 16 παιχνίδια του με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ήδη υπερέβη την επίδοσή που είχε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν του στην Ντόρτμουντ. Ήταν η καλύτερή του. Το «ήταν» δείχνει πως το μέλλον είναι εδώ. Με την Κάδιθ έφτασε τα 14 γκολ, με τα 11 να έχουν επιτευχθεί στη La Liga ενώ κόντρα στη Νάπολι πέτυχε το 4ο στο Champions League και συνολικά το 15ο του στη σεζόν. Υπό κανονικές συνθήκες δεν επρόκειτο να αγωνιστεί στην έδρα της Κάδιθ. Ακόμη δεν έχει επανέρθει πλήρως από τον τραυματισμό που αποκόμισε στον αγώνα με την Ράγιο Βαγεκάνο.

Ημιτραυματίας αλλά διακριθείς

Ναι μεν παράμεινε στην ισπανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των αγώνων των εθνικών ομάδων, ωστόσο η αποθεραπεία του δεν ολοκληρώθηκε. Το γεμάτο απουσιολόγιο του Κάρλο Αντσελότι υποχρέωσε τον Ιταλό να επιστρατεύσει τον ανέτοιμο Μπέλιγχαμ. Όχι ότι φάνηκε επηρεασμένος στο «Νουέβο Μιρανδίγια». Είχε 3 επιθετικές προσπάθειες προς την εστία, 60 ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις εκ των οποίων οι 20 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 3 διεισδύσεις στην αντίπαλη περιοχή και 84 επαφές με την μπάλα, 3ος στον σχετικό τομέα πίσω από Κρόος και Βαλβέρδε. Ακόμη και…πονεμένος ο Μπέλιγχαμ έκανε υπέροχα την δουλειά του.

Ένα γκολ ανά 92 λεπτά

Μετράει 1.384 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις διασκορπισμένα σε 16 αγώνες, στους οποίους έχει πετύχει αυτά τα 15 γκολ. Για να γίνει η σύγκριση με τα πεπραγμένα του κατά την προηγούμενη σεζόν, είχε επίσης 14 γκολ αλλά σε 42 αγώνες και 3.557 λεπτά, δηλαδή 1 γκολ ανά 254 λεπτά.

Ποιός Κριστιάνο;

Δεν υπάρχει διάθεση για…ιεροσυλία, απλώς τα νούμερα είναι κολακευτικά αλλά και πέρα ως πέρα αληθινά για την άμεση προσαρμογή του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο Άγγλος μέσος (μην ξεχνάτε πως είναι μέσος!) έχει περισσότερα γκολ στα πρώτα 15 παιχνίδια του με τους «Μπλάνκος» από τους Κριστιάνο Ρονάλντο (13), Ντι Στέφανο (13) Φαν Νίστελροϊ (13), Πούσκας (11), Ραούλ (7), Ούγο Σάντσες (7) και Μπενζεμά (5). Για να βρούμε κάτι ανάλογο πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο 1996.

Στα χνάρια του Σούκερ

Σε ηλικία 28 ετών ο Νταβόρ Σούκερ αφήνει τη Σεβίλλη το καλοκαίρι του 1996 και μετακομίζει στη Μαδρίτη. Ο Κροάτης άργησε να πάρει…μπροστά αφού δεν είχε βρει δίχτυα στα πρώτα 5 παιχνίδια του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά μετά πήρε φόρα. Χατ-τρικ με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Βαλένθια, από δύο γκολ σε Σαραγόσα και Σαλαμάνκα κι έφτασε τελικώς στα 14 γκολ σε 15 ματς, όσα κι ο Άγγλος. Το επόμενο στοίχημα του Μπέλιγχαμ είναι να μείνει στον ρυθμό του Κριστιάνο. Ο Πορτογάλος στο 16ο και στο 17ο παιχνίδι του σημείωσε αθροιστικά 4 γκολ: doblete με Μάλαγα και Χερέθ, φτάνοντας τα 17 γκολ σε 17 αναμετρήσεις. Ποιά θα είναι η απάντηση του Μπέλιγχαμ;

Πηγή: novasports.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments