Πολιτική

Μενδώνη για Γλυπτά: Ο Σούνακ μας έκανε τεράστιο δώρο

Μενδώνη για Γλυπτά: Ο Σούνακ μας έκανε τεράστιο δώρο

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΝΔΩΝΗ ΛΙΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠIΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΗ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Τη δική της απάντηση στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας δίνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Υπογραμμίζει σε συνέντευξή της σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι ο Ρίσι Σούνακ με την στάση του έκανε ένα τεράστιο «δώρο» στη χώρα μας. «Μας έκανε ένα τεράστιο δώρο διότι αυτή η συμπεριφορά ήταν η αφορμή όλα τα μέσα, σε όλο τον κόσμο, να ασχοληθούν με το ελληνικό αίτημα», τόνισε η Λίνα Μενδώνη.

Τη δική της απάντηση στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας δίνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο Action24, ότι ο Ρίσι Σούνακ με την στάση του έκανε ένα τεράστιο «δώρο» στη χώρα μας. «Μας έκανε ένα τεράστιο δώρο διότι αυτή η συμπεριφορά ήταν η αφορμή όλα τα μέσα, σε όλο τον κόσμο, να ασχοληθούν με το ελληνικό αίτημα», τόνισε η Λίνα Μενδώνη.

Σημειώνεται ότι ακριβώς την ίδια γραμμή χάραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντηση μαζί του, «το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, απέκτησε μεγαλύτερη δημοσιότητα στην παγκόσμια κοινή γνώμη».

Παράλληλα, η κυρία Μενδώνη, σημείωσε στην ίδια συνέντευξη ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται σε καμία περίπτωση τον δανεισμό των μαρμάρων, μένοντας πιστή στην πάγια ελληνική θέση, ότι τα Γλυπτά ανήκουν στη χώρα μας και έχουν κλαπεί από τον λόρδο Έλγιν. «Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για δάνειο. Εμείς μπορούμε να δανείσουμε». υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments