Καιρός

Πού και πότε εμφανίζεται η 24ωρη κακοκαιρία

Πού και πότε εμφανίζεται η 24ωρη κακοκαιρία

Πηγή Φωτογραφίας: Leparisien.fr

Η κακοκαιρία αναμένεται να "κόψει" στα δύο τη χώρα.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας προκαλούν χαμηλότερες θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από αργά το απόγευμα της Κυριακής και να συνεχιστεί έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και οι αλλαγές αφορούν ουσιαστικά ποιες περιοχές θα πλήξουν τα φαινόμενα τη Δευτέρα. 

Για τον λόγο αυτό η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού για την αλλαγή στο σκηνικό που αναμένεται να πλήξει μεγάλος μέρος της χώρας από το απόγευμα της Κυριακής (3/12) και θα έχει διάρκεια μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας (4/12).

Πιο συγκεκριμένα, τονίζεται πως πρόσκαιρη επιδείνωση πρόκειται να παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03/12) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (4/12) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Ειδικότερα, καταιγίδες και ισχυρές βροχές αναμένονται:

Α. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).

Β. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments