Πολιτική

Ο Νίκος Μπελαβίλας αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Συντρόφισσες και σύντροφοι δεν πάει άλλο»

Ο Νίκος Μπελαβίλας αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Συντρόφισσες και σύντροφοι δεν πάει άλλο»

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ MASTER PLAN ΤΟΥ ΟΛΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ)

«Δεν πάει άλλο! “Σπίτι μου” όπως λέγαμε παλιά. Τουλάχιστον έχοντας την αίσθηση ότι προσφέρεις κάτι στην κοινωνία… και γλυτώνεις στον ψυχίατρο» έγραψε στο facebook

Με μια φωτογραφία από το βιβλίο «Αποχαιρετισμός στα όπλα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και μία μακροσκελή ανάρτηση αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Μπελαβίλας, γνωστό στέλεχος του Πειραιά, υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές και υποψήφιος δήμαρχος το 2019.

«Συντρόφισσες και σύντροφοι δεν πάει άλλο. Το πάλεψα πολύ, δεν θέλησα να υπογράψω κείμενο αποχώρησης», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πολύχρονη πορεία του στην Αριστερά, αλλά και τις βίαιες διασπάσεις που έχει βιώσει.

Δηλώνοντας «πολύ μεγάλος λοιπόν στην ηλικία και στο νου για άλλη μία διάσπαση» όπως και «πολύ μεγάλος για να διεκδικώ το αλάθητο», ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει την απόφασή του να πάει «σπίτι του».

«Να μην πολυλογούμε: Δεν πάει άλλο! «Σπίτι μου» όπως λέγαμε παλιά. Εκεί υπάρχουν πολλά-πολλά να γίνουν. Στο πανεπιστήμιο, στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη αλληλεγγύη, στην προστασία μνημείων, στον Πειραιά. Ο καθείς εφ’ ώ ετάχθη. Τουλάχιστον έχοντας την αίσθηση ότι προσφέρεις κάτι στην κοινωνία… και γλυτώνεις στον ψυχίατρο»., έγραψε.

«Στρατολογήθηκα στην Αριστερά τον Σεπτέμβριο του 1974. Και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω για αλλού. Ο αποχαιρετισμός αφορά τα όπλα του κομματικού μέλους. Όχι του αριστερού πολίτη. Καλή αντάμωση, και θα υπάρξει κάποτε», καταλήγει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments