Διεθνή

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου για την επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος και θα ανήκει πάντα στους Παλαιστίνιους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου για την επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε σύνοδο του Οργανιμσού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος και θα ανήκει πάντα στους Παλαιστίνιους.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο την πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα,. Βασικό αντικείμενο της επίσκεψης είναι οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Γάζα.

Την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα γίνει δεκτός από τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, τον εμίρη του Κατάρ, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με επικεφαλής και αντιπροσωπείες.

Στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν και Αλ Θάνι βρίσκεται το αίτημα για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Τουρκία πιέζει μέσω διπλωματικών κινήσεων για την παραπομπή του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, θέμα που αναμένεται να θέσει ο Ερντογάν στην Ντόχα, ενώ το Κατάρ από την πλευρά του διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments