Πολιτική

Κεραμέως: Στόχος η ενίσχυση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ στην πράξη

Κεραμέως: Στόχος η ενίσχυση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ στην πράξη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ενίσχυση στην πράξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ενίσχυση στην πράξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ενίσχυση στην πράξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με τίτλο «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Εθνική Στρατηγική 2024-2030».

Η υπουργός αναφέρθηκε στην «μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειώσει το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, που προωθεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «ο στόχος μας είναι η ισότητα στον νόμο να μην μείνει κενό γράμμα, το αντίθετο να γίνει πράξη σε κάθε έκφραση».

Ανακοίνωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι το απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας για προφορική εξέταση για την απόκτηση του πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) αντί άνω των 67% να γίνει από 67% και άνω.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Κεραμέως στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου λέγοντας ότι το μέτρο, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις προσεχείς ευρωεκλογές, θα ωφελήσει πρωτίστως τα ΑμεΑ που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να μεταβούν στο εκλογικό τμήμα.

Ανέφερε ότι στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται κι άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στις εκλογικές διαδικασίες.

Για παράδειγμα η δημιουργία μητρώου εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας τα οποία έχουν ειδικές προσβάσεις για ΑμεΑ και η πρόβλεψη, τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων και οι προεκλογικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών να συνοδεύονται από μετάδοση στη νοηματική γλώσσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments