Πολιτική

ΝΔ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος

ΝΔ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Δύο αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Δύο αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Δύο αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, o π. Βουλευτής Α’ Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης ορίζεται αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, παραμένει αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης».

Οι δύο κρίσιμες πολιτικές “μάχες” του Κ. Μητσοτάκη

Σε δύο μεγάλες πολιτικές “μάχες” στη Βουλή -τις τελευταίες για τη χρονιά που κλείνει- στρέφει την προσοχή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε θέματα για την οικονομία και την “κοινωνική ευαισθησία”. Αυτό αποδεικνύεται από τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις του και επιβεβαιώνεται από το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες.

Πρώτο θέμα είναι το (τροποποιημένο) φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο ήδη ετοιμάζει κοινοβουλευτική ομιλία για αύριο. Αυτή θα είναι η ημέρα που η Νέα Αριστερά (κοινοβουλευτική ομάδα 11 βουλευτών που αποσχίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) θα αφήσει το πρώτο οργανωτικό της αποτύπωμα. Το δεύτερο στάδιο είναι το σχέδιο για τον προϋπολογισμό, το οποίο θα ψηφιστεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να ανεβάζει ρυθμούς παντού: στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (προφανώς προσπαθεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για το Youth Pass μέσω του Tik Tok) στην εκτός Μαξίμου κινητικότητα για την προβολή κυβερνητικών πρωτοβουλιών (χθες στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ για την εθνική στρατηγική 2024-2030 σχετικά με τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, σήμερα στο Πέραμα για την στρατηγική για την επαγγελματική εκπαίδευση), στην επαφή με πολίτες με νέες περιοδείες στα σκαριά (η μία πιθανότατα στη Θεσσαλία) κ.ο.κ.

Αν και η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι  οι τιμές στα τρόφιμα παραμένουν ένα σοβαρό “αγκάθι” και ότι η αντιμετώπισή τους είναι ένα σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει τα επίπεδα εμπιστοσύνης των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, ποντάροντας στη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας μετά και την αναβάθμιση της από τον οίκο Fitch. Δεύτερον, στην προβολή του “κοινωνικού” χαρακτήρα των πολιτικών αποφάσεων και των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments