Πολιτική

Νέα Αριστερά: Ποια είναι και τι επιδιώκει

Νέα Αριστερά: Ποια είναι και τι επιδιώκει

Πηγή Φωτογραφίας: [365558] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανθρωπογεωγραφία και στόχοι του νέου φορέα.

Σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκατοντάδες μέλη της Ομπρέλας και των 6+6, ο νέος επικεφαλής του σχηματισμού Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε τους στόχους της Νέας Αριστεράς.

Η Νέα Αριστερά θα δώσει την πρώτη της κοινοβουλευτική μάχη στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο. Αύριο θα σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της Νέας Αριστεράς και το όνομα του κόμματος.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για τη συνείδηση μας», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου. «Να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα που θα καταφέρει να αλλάξει τους συσχετισμούς. Γιατί εσείς πιστέψατε σε εμάς, πριν από εμάς», συνέχισε. Η τέως βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εκθείασε τον επικεφαλής της «ΝέΑ», Αλέξη Χαρίτση, «που έχει την πολιτική συγκρότηση, την εμπειρία, το πολιτικό ήθος και ύφος που μας κάνουν όλους και όλες περήφανους και περήφανες που είναι μπροστά μας».

Συνέδεσε αυτό το πρώτο βήμα «με ένα άλλο πρώτο βήμα, αυτό που θα κινητοποιήσει όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην αδράνεια, στην απογοήτευση και στην ανάθεση».

«Θα το πετύχουμε γιατί μπορούμε», κατέληξε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε με μια αιχμή στη Δώρα Αυγέρη, κάνοντας λόγο για «τελευταίο απεριτίβο πριν το κύριος πιάτο». Μίλησε για «την περηφάνια της Αριστεράς και την εναντίωση στις κυρίαρχες πολιτικές».

«Να δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν φοβάται», τα πρώτα λόγια του Νάσου Ηλιόπουλου. «Φιλοδοξία να δώσουμε απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκινάμε με ελπίδα και ευθύνη, με χαρά και υπερηφάνεια με τους φόβους που αρνηθήκαμε με τους αντιπάλους που επιλέξαμε», κατέληξε ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Κανένα όμως ταξίδι δεν ξεκινά από το μηδέν», τα πρώτα λόγια του Αλέξη Χαρίτση. Υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας περήφανος για «όσα καταφέραμε» αλλά κάνοντας και αυτοκριτική.

«Θα είμαστε για πάντα περήφανοι και περήφανες που πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια με την κοινωνία όρθια και τα δημόσια οικονομικά σε τάξη, θα είμαστε περήφανοι και περήφανες για τις τομές στην κοινωνική και εργατική πολιτική, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, για την προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για κάτι νέο, μίλησε για «μια νέα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή αριστερά.  Μια αριστερά αξιόπιστη, μαχητική, οραματική.  Μια αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Μια αριστερά που δεν κρύβει τις προθέσεις της: βρισκόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης».

Οι επιδιώξεις του νέου φορέα

Eπικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ ρόλους έχουν αναλάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), καθώς και η Πέτη Πέρκα (γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας).

Η νέα ομάδα αναμένεται να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της κυβέρνησης, ενώ στόχος της, όπως ξεκαθάρισαν εξ αρχής οι «11», δεν είναι ο ανταγωνισμός και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία αριστερή αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι οι “11” βουλευτές, οι οποίοι μιλούν για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, είναι οι  Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments