Αθλητισμός

Κόλκας: “Δαιμονισμένος” ΠΑΟΚ, καμία ανοχή στις πρακτικές Ολυμπιακού

Κόλκας: “Δαιμονισμένος” ΠΑΟΚ, καμία ανοχή στις πρακτικές Ολυμπιακού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η ουσία σε τέτοια παιχνίδια είναι να τα πάρεις σβηστά. Όμως το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ προερχόταν από το έπος της Φρανκφούρτης και είχε απέναντί του την καλύτερη Λαμία της ιστορίας της, άφηνε κάποια ψεγάδια αμφιβολίας.

Ήταν από εκείνα τα απογεύματα που δεν θέλεις να στραβώσουν με τίποτα. Και εν τέλει, στη Τούμπα είδαμε εξαιρετική προσπάθεια και από τις δύο ομάδες. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η ουσία σε τέτοια παιχνίδια είναι να τα πάρεις σβηστά. Όμως το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ προερχόταν από το έπος της Φρανκφούρτης και είχε απέναντί του την καλύτερη Λαμία της ιστορίας της, άφηνε κάποια ψεγάδια αμφιβολίας.

Το γεγονός πως ο Λουτσέσκου βέβαια έχει ενεργοποιήσει σχεδόν όλο το ρόστερ, του έδωσε την ευκαιρία να αλλάξει οκτώ παίκτες σε σχέση με την ενδεκάδα της περασμένης Πέμπτης κάτι κομβικό για την έκβαση του αγώνα.

Με το καλημέρα, ο παίκτης που καταλάβαινες πως είναι καλά ήταν ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Όλη η οργάνωση του παιχνιδιού από τα πόδια του, όλες οι τοποθετήσεις του έξοχες, ο 23χρονός πλέον, μας υπενθύμισε γιατί ήταν ένας από το πιο καυτούς παίκτες της γενιάς του. Η μαύρη περίοδος της καριέρας του αποτελεί παρελθόν και αυτό ήταν ξεκάθαρο πλέον.

Και από τη στιγμή που η μπάλα έφευγε σωστά από τα πόδια του και στο γήπεδο υπήρχαν οι Κωνσταντέλιας και Τάισον, προφανώς και ήταν θέμα χρόνου για τον ΠΑΟΚ να βρει το γκολ. Δημιουργός ο βραζιλιάνος, εκτελεστής ο μικρός, η πρώτη σοβαρή δουλειά είχε γίνει στο παιχνίδι.

Η Λαμία έπαιζε, επιχειρούσε τελικές, αλλά όχι του είδους που θα αγχωνόταν ο Κοτάρσκι. Το μοναδικό σημείο που ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα αίσθημα αμφιβολίας, ήταν αμέσως μετά το άχαστο του Μπράντον. Εκεί ο Βόκολος αποφάσισε να ανεβάσει τη ζώνη πίεσης ψηλότερα, έκλεψε κάποιες μπάλες όμως δεν απείλησε. Και από τη στιγμή που βγήκε ψηλά, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ράφα Σοάρες και 2-0. Η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος. Απλά μία ακόμα ασίστ του Ντέλια στον δεύτερο για να μη μείνει παραπονεμένος ο έτερος μπακ της παρέας και ο Σάστρε κατέγραψε το πρώτο του φετινό γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είχε Μιχαηλίδη σε εξαιρετική μέρα, πολύ σοβαρούς και αλάνθαστους Τσιγγάρα και Σβαμπ, τους Τάισον – Ντέλια σε εξαιρετική κατάσταση και τον Μπράντον να έχει τρεις τελικές στην εστία σε 28 λεπτά και να τρέχει σαν μανιασμένος.

Η Λαμία κυκλοφόρησε μπάλα, έδειξε πως είναι σωστά δουλεμένη, αλλά υπάρχουν στιγμές που όσο και να παίξει, απέναντι σε έναν τόσο φορμαρισμένο αντίπαλο, απλά δεν έχει τύχη.

Σήμερα είδαμε και τον Μάρκος Αντόνιο για πρώτη φορά, να έχει την υγειά του το παιδί και κυρίως, να στείλει η Macron κανά σορτσάκι στο νούμερό του γιατί τον έβλεπα να παιδεύεται και αγανάκτησα.

Ο μεγάλος χαμένος της αγωνιστικής βέβαια είναι ο Ολυμπιακός. Οι δύο βαθμοί που πέταξε στον Βόλο τον στέλνουν τέταρτο, αλλά το αφήγημα της ομάδας του Πειραιά δεν αγγίζει πάλι την πραγματικότητα. Το μεγάλο λάθος του Ρέτσου, το αργό μαρκάρισμα του Ιμπόρα, η αδυναμία να πιέσει σωστά καθόλη την διάρκεια του αγώνα και το γεγονός πως στον πάγκο του κάθισε ένα τελειωμένος από τη δουλειά αυτή προπονητής, δεν είναι στην ατζέντα κουβέντας. Όπως και στην ατζέντα κουβέντας δεν είναι τα ρεμάλια που μπούκαραν μέσα και ένα παιχνίδι που εκτιμώ πως είχε πολλές πιθανότητες να βάλει τρίτο γκολ, έληξε με πασούλες μεταξύ αντιπάλων.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε λάδι τους κάφρους του για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, δείγμα του ότι δεν είναι καλά και ως οργανισμός. Όταν δεν έχεις το σθένος να καταδικάσεις τα προφανή, είναι μία έμμεση παραδοχή που δεν ελέγχεις την κατάσταση. Και αυτή είναι η χειρότερη είδηση για τους Πειραιώτες.

Η κλήση της εισαγγελίας, αν κατάλαβα καλά, αφορά στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε σε «εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο» και θα κληθεί ο Ευάγγελος Μαρινάκης να δώσει εξηγήσεις.

Η εισαγγελία καλό θα είναι να γνωρίζει πως η βάση της κλήσης θα έπρεπε να είναι η ρητορική μίσους που αναπτύσσει ο συγκεκριμένος μηχανισμός κάθε φορά που αδυνατεί να κερδίσει στο γήπεδο.

Αν αυτή η κλήση Μαρινάκη στην εισαγγελία, χρησιμοποιηθεί για σόου και μηδέν ουσία, τότε πολύ φοβάμαι πως το πράγμα δεν θα μαζεύεται.

Δεν μπορεί αυτή η στάση να βρίσκει ούτε σοβαρούς συνομιλητές, ούτε ανοχή.

Πηγή: sdna.gr//Σταύρος Κόλκας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments